Belföld

Kivonult a tankerület a Szent István Gimnáziumba, ahol diákok három tanáruk kirúgását próbálták megakadályozni

rtl.hurtl.hu

2022. október 4. 10:27

A pedagógusok részt vettek a polgári engedetlenségben. A diákok csendesen demonstrálnak.

Tanáraik védelmében demonstráltak a Szent István Gimnázium diákjai kedd reggel. A 444.hu szerint a diáktiltakozások jelképévé vált kockás ingbe öltözött diákok csendesen, békésen igyekeztek megakadályozni a tankerület képviselőit abban, hogy írásbeli figyelmeztetést adjanak át három tanáruknak, akik részt vesznek a polgári engedetlenségi mozgalomban. 

Hétfőn este a diákok attól tartottak, hogy tanáraiknak kedden már a felmondó levelet kézbesíti a tankerület. A lap szerint kedden a tankerület munkatársai valóban megérkeztek az iskolába, hogy kézbesítsék a leveleket a tiltakozó tanároknak. Ugyanerről értesült a Telex is.

A diákok aggodalmai szerint három tanáruk a legjobb esetben is írásbeli figyelmeztetésben részesülhet a tiltakozás miatt, ami után akár fel is mondhatna nekik a tankerület, ha folytatnák a tiltakozást. A hírre már kedden szervezkedésbe kezdtek a diákok.

Hétfőn vonulásos tüntetés volt Budapesten, a résztvevők a Kölcsey Ferenc Gimnázium tanárainak kirúgása ellen tiltakoztak. A pedagógusokat azért bocsátották el, mert a kormány, a Belügyminisztérium, a tankerület figyelmeztetése ellenére többször is részt vettek a szeptember elején újraindult polgári engedetlenségi akcióban, tiltakozva a sztrájkjoguk megnyirbálása, a közoktatás állapota, a tanárok túlterheltsége és megalázóan alacsony fizetése ellen. Hétfő este megszólalt az intézmény igazgatója, Fazekas Csaba is, aki szerint diákjaik tanuláshoz való jogait súlyosan megsértette a döntéshozó.


Nyitókép: Google Street View

 

#Belföld#Szent István Gimnázium#tiltakozás#pedagógusok#tanársztrájk

Címlapról ajánljuk