Belföld

Nagy fölénnyel nyert az összellenzéki jelölt az időközi választáson Budapesten, a II. kerületben

rtl.hurtl.hu

2022. október 2. 20:35

Az ötpárti jelölt a szavazatok 60 százalékát szerezte meg.

Az április 3-i országgyűlési választások óta eltelt fél évben a Fidesz-KDNP jelöltjei több helyen is győzelmet arattak az időközi önkormányzati választásokon, amelyeket a helyi tisztségviselők parlamentbe távozása, lemondása vagy halála miatt kellett kiírni. Budapesten az utóbbi hónapokban csak Újpesten és Újbudán sikerült győzelmet aratnia és megtartania egy-egy önkormányzati képviselői helyet az ellenzéki pártok közös jelöltjeinek.

Most vasárnap azonban újabb, ezúttal nagy, meggyőző arányú győzelmet aratott a DK, az LMP, az MSZP, a Párbeszéd és a Momentum közös önkormányzati jelöltje Budapest II. kerületében. A választásra azért került sor, mert a nyáron elhunyt a DK korábbi budai önkormányzati képviselője, Tompa János.

Nagy Eszter a szavazatok 60,81 százalékának, összesen 1204 szavazatnak a megszerzésével kerekedett felül a Fidesz-KDNP jelöltjére, Bálványkövi Istvánra leadott 714 szavazattal (36,06 százalék) szemben.

A harmadik jelölt, a Kétfarkú Kutyapárt színeiben induló Hildebrand Krisztián Roland az előzetes várakozásoknál jóval kevesebb, mindössze 62 szavazatot (3,13 százalék) kapott.

Nyitókép: Nagy Eszter / Facebook

#Belföld#időközi önkormányzati választás#ii. kerület#budapest#fidesz#ellenzéki összefogás

Címlapról ajánljuk