Belföld

Két újabb budapesti körzetet bukott el időközi választáson az ellenzék

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 18. 21:24

Az egyik helyen összellenzéki, a másik helyen három nem kormánypárti jelölt is indult a győztes fideszes jelölt ellen.

Három budapesti önkormányzati választókerületben tartottak időközi választást vasárnap, kettőt Újbudán, egyet Zuglóban. Mindenhol önkormámyzati képviselőket választottak, de mindkét kerületben olyan nagy az ellenzéki többség, hogy az eredmény a képviselőtestület összetételét nem befolyásolja – írta a hvg.hu.

Újbudán az egyik körzetben az összellenzéki támogatással indult momentumos jelölt, Lados Tamás nyert a fideszes Elekes Tamással szemben.

A másik újbudai körzetben viszont a fideszes Jankó István nyert a szintén összellenzéki támogatással indult Devecseri Mátyással szemben. Eddig mindkét helyen momentumos politikus ült: Bedő Dávid és Orosz Anna, akik az országgyűlési választáson bejutottak a Parlamentbe.

Zuglóban szintén a Fidesz nyert, Juhász-Péter Pál 70 szavazattal szerzett többet, mint az ellenzéki pártok által támogatott Kökény Dalma Ilona. A helyzetet itt bonyolította, hogy a helyi MSZP nem állt be a jelölt mögé, és indult egy erős civil jelölt is. Itt azért kellett időközi választást tartani, mert Szabó Rebeka párbeszédes politikus országgyűlési képviselő lett.

Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

#Belföld#időközi önkormányzati választás#zugló#újbuda

Címlapról ajánljuk