Belföld

Túléljük, ha beledöglünk is – mondta Karácsony Gergely

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 29. 21:58

A főpolgármester szerint a közszolgáltatásokat mindenképpen biztosítani kell. 

Túléljük, ha beledöglünk is! 

– mondta a Karácsony Gergely a Magyar Önkormányzatok Napja alkalmából szervezett ünnepi konferencián az ATV Híradónak. A főpolgármester azt mondta, Budapesten nem zárnak be közintézményeket és nem kapcsolják le a közvilágítást, de spórolnak, ahol lehet. A vidéki városokban is folyamatosan keresik a megoldást az energiaválságra. A városvezető szerint, ha az önkormányzati rendszer túléli a 2023-at, akkor mindent kibír.

A főpolgármester bízik benne, hogy a jövő év második felében már reálisabb energiaárakkal kell kalkulálni, ezért a szokásos egyéves vagy kétéves beszerzések helyett most negyedévre fognak beszerezni áramot, és így biztosítják azokat a közszolgáltatásokat amelyeket „ha esik, ha fúj, mindenképpen biztosítani kell” – fogalmazott a főpolgármester.

Botka László Szeged ellenzéki polgármestere arról beszélt, hogy egészen biztos, hogy nem tud majd a város 20-25 százalékot megspórolni anélkül, hogy néhány intézményt ne zárjának be.

Székesfehérvár fideszes polgármestere azt mondta, hogy a közvilágítást ők sem kapcsolják le, de némi korlátozást bevezetnek. „Azt gondoljuk, hogy enélkül leállna a város, valamint a családok és a gazdaság számára is beláthatatlan következményekkel járna. Mi tartozik ebbe a körbe, amit mindenképp működtetni szeretnénk? A bölcsőde, az óvoda, a háziorvosi rendelők, a szociális intézmények, azokon belül különösen a bentlakásos intézmények” – mondta Cser-Palkovics András, polgármester.

Szalay Ferenc Szolnok polgármestere pedig közösségi oldalán jelentette be, hogy mégsem kapcsolják le a közvilágítást a városban. „Nem fogjuk Szolnokot sötétbe borítani, megnyugodhatnak” – fogalmazott a polgármester.

Az önkormányzatok rezsigondjaival a Híradó is foglalkozott


Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

#Belföld#karácsony gergely#önkormányzatok#rezsicsökkentés#Cser-Palkovics András

Címlapról ajánljuk