Belföld

Már jövő évre sem lehet időpontot kapni hasi ultrahangra egy Pest megyei szakrendelőben

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 28. 14:22

„Az egészségügy már összeomlott” – írta egy háziorvos.

Egy Pest megyei háziorvos szerint „az egészségügy már összeomlott”. Azt írta Facebookon, hogy a hasi ultrahangra küldött betegei arról számolnak be, hogy nem tudtak nekik időpontot adni a szakrendelőben, még a jövő évre sem.

A 444 azt írja, hogy a Bajcsy-Zsilinszky Kórházhoz tartozó monori szakrendelő főorvosa arról panaszkodott, hogy „megfulladnak” a sok munkában. A háziorvos eredetileg a Magyar Orvosi Kamara titkára, Svéd Tamás interjújára reagált, amiben Svéd arról beszélt: „az egészségügy összeomlása nem egy konkrét időpont, egy egyik pillanatról a másikra bekövetkező esemény, hanem a szolgáltatások színvonalának drasztikus csökkenése, nehézkesebb elérhetősége”.

A háziorvos arról beszélt: nagyon sürgős esetekben sürgősségi osztályra küldheti a betegeket, viszont ha ilyenről nincs szó, akkor jelenleg nincs megoldás. A hasi ultrahangnál nem az a probléma, hogy nincs elég eszköz, hanem az, hogy nincs hozzá szakember az állami ellátás keretein belül – és nem e az egy terület, ahol ez a helyzet.

Még a múlt héten írt a monori szakrendelő igazgatójának, hogy mi lehet a megoldás, de egyelőre nem kapott választ.

Nyitókép: Getty Images

#Belföld#egészségügy#összeomlás#szakrendelő#monor#időpont#ultrahang

Címlapról ajánljuk