Belföld

Nyugdíjas gázszerelő házát árverezték el, különös kapcsolat derült ki a vevővel

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 28. 6:35

A vásárló székhelye ugyanoda van bejegyezve, mint az egyik végrehajtást kérő társaság.

A Blikk mutatta be a 66 éves fűtésszerelő, Németh Károly kálváriáját, akinek házát hétfőn árverezték el. A házat a Blikk információi szerint 

egy olyan cég vette meg, amelynek a székhelye ugyanoda van bejegyezve, mint az egyik végrehajtást kérő társaság. 

A cégnyilvántartás szerint az ingatlaniroda profiljába tartozik a „kintlevőségek kezelése, adósságbehajtás, követelésmenedzselés” is. A Blikk megpróbálta felvenni a kapcsolatot a vállalkozással, de a cégnyilvántartásban, illetve a cég weboldalán található telefonszámon senkit nem lehetett elérni. Az cég egyik ingatlanközvetítője ugyan megígérte, hogy visszahívja a szerkesztőséget, azonban ez sem történt meg.

A Blikk szerint a vételi körülmények bennfentes információk cseréjét engedik sejtetni, egy kiút azonban még lehetséges. Kovács Gábor adatvédelmi szakértő szerint akinek piaci ár alatt értékesítik az ingatlanát, az pert indíthat a hibás adatkezeléssel okozott károk miatt, így az adósságkezelő akár kártérítésre is kötelezhető. A szakember szerint az adósságkezelőkre nagyon sok panasz érkezik, elég csak megnézni a cégről az interneten fellelhető kritikákat. Szerinte az adatokkal való játszmájuk törvénytelen, ebbe pedig bele lehet kapaszkodni.

Németh Károlyt első éjszakára a bátyja fogadta be, most barátról barátra jár majd, 1-2 napra befogadják. Ha nem talál megoldást, valószínűleg ő lehet a település első hajléktalanja.

Nyitókép: Onga látképe – Fotó: Vajda János / MTI

#Belföld#tartozás#végrehajtó#árverezés

Címlapról ajánljuk