Belföld

Szétesett a kormány, baleset történt: felülvizsgálják a BKV magyar gyártmányú elektromos buszait

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 26. 19:18

A 2016-ban drágán vett Modulókkal már a próbajárat óta súlyos gondok vannak.

Felülvizsgálják a BKV magyar gyártmányú, Modulo elektromos buszait azután, hogy szombaton egy irányíthatatlanná vált busz két autóba is belehajtott – tudta meg a Telex. A portál forrásai szerint az előzetes vizsgálatokból az derült ki, hogy a kormány tengelyvégkapcsolata csúszott szét, valószínűleg egy kiesett csavar miatt, ezért nem lehetett kormányozni a buszt, de hivatalos eredmény még nincs. Személyi sérülés egyébként nem történt.

A BKV 2016-ban lényegesen a piaci ár felett, négymilliárd forintért vett húsz darabot a Modulo midibuszokból, darabonként két dízel csuklósbusz áráért. A járművekkel sok gond volt: már a próbajáraton kirepült az egyik busz kereke, és leütött egy gyalogost. Ezután kiderült, hogy a Széll Kálmán téri forduló túl szűk a Modulóknak, ezért át kellett azt építeni. Két évvel később már ki kellett vonni az egyik buszt a flottából, mert nem volt üzemképes és nem is lehetett számítani arra, hogy a gyártó gyorsan megjavítja.

Azóta a portál szerint már négy járművet kivontak az egyébként fiatalnak számító, hatéves flottából, sőt hétfőn csak kilenc tudott kimenni belőlük a forgalomba. A gyártó már évekkel ezelőtt csődöt jelentett.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

#Belföld#bkv#modulo#baleset#busz#felülvizsgálat#budapest

Címlapról ajánljuk