Belföld

A rezsi csak nő, de lesz nemzeti konzultáció, és míg a Viszkis „rács mögé került”, addig Tóth Vera testvéri szeretete határtalan – a hét videói

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 24. 14:51

Újra „rács mögött” a Viszkis, de ez mind semmi, megint nemzeti konzultáció indul, ezúttal az uniós energetikai szankciókról. Kocsis Máté szerint ezek miatt szálltak el az energiaárak, ami miatt már neki is spórolnia kell. Kénytelen volt elajándékozni néhány aranyhalát. A Reggeli a héten a beszólogatásokról is szólt, és Tóth Vera is elmondta a véleményét testvéréről. Videós összefoglaló a hét eseményeiről.

A világ egyik legszebb és legnehezebb nyelvét beszéljük, még szerencse, hogy így is többmillióan értik, mire gondolunk, amikor azt mondjuk: rezsicsökkentés. Az átlag felett fogyasztók azonban kénytelenek piaci árat fizetni, de közben azért a kormány támogatja az alternatív lehetőségeket, hogy kevesebbet kelljen fizetni a villanyért, gázért, az életért.

Jól hangzik például a 100 százalékos napelem-támogatás is, az az árak emelkedése miatt azonban sok százezret kell még hozzátenni a családoknak, így félő, hogy sokan elbukják azt.


Ha a napelemre még várni is kell, legalább van hatósági áras tűzifa, amivel spórolhatnak azok, akik fával fűtenek. A baj csak az, hogy ha kapni is, sokat kell várni, és az sem biztos, hogy lesz elég. És még így sem árt, ha van otthon láncfűrész, balta és egy kisteherautó elfekvőben


Szegény embert még az ág is húzza, tartja a mondás, ami most úgy néz ki, hatványozottan igaz hazánkban. Az RTL-nek többen is jelezték, hogy megnőtt az úgynevezett rendszerhasználati díj a számlájukban. A szakértő szerint ez azért van, mert többe kerül az energiahálózatok működtetése az elszálló áram és gázárak miatt. Az áram esetében már nyáron megemelték az átviteli díjat, a gáznál októbertől emelkedik a rendszerhasználati díj.


Az energiárak mellett az élelmiszerárak is elszálltak. Uniós összehasonlításban nem állunk jól, Magyarországon mérték ugyanis a legmagasabb élelmiszerinflációt augusztusban az egy évvel ezelőttihez képest. Ez azt jelenti, hogy a kenyér, a hús, a sajt és számos alapvető élelmiszer nálunk drágult a legjobban. A Magyar Pékszövetség elnöke az RTL-nek azt mondta: a kenyér októberben még tovább drágul majd a liszt áremelkedése miatt.


Úgy tűnik, már az időjárás is ellenünk dolgozik. Csaknem 500 éve nem volt az ideihez mérhető aszály Magyarországon, de ha nem lesz intenzív esőzés tavaszig, jövőre még rosszabb lesz a helyzet, erről a Fókusz készített látványos riportot.


A magas rezsidíjak nemcsak a lakosságot érintik. Állami segítségre várnak a kórházak, ha nem kapnak, inkább nem fizetik be a számlákat, de a betegeket ellátják.


Azzal viszont már egyik kórház sem tud mit kezdeni, ha nincs elég szakember. A Fejér Megyei Kórházban egy ideig szünetel a gyermek gasztroenterológiai szakrendelés, az indoklás szerint szakemberhiány miatt. 


A kormány szerint a mindenkit sújtó elszabadult energiárakról az orosz-ukrán háborúra adott elhibázott uniós szankciók tehetnek, ezért 

újabb nemzeti konzultáció indulhat. 

Ezt Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője a kormánypártok kihelyezett frakcióülésén jelentette be. Arról nem beszélt, hogy az uniós szankciókat Magyarország is megszavazta, illetve, hogy az energiaárak már a háború kitörése előtt masszív növekedésnek indultak.


A válság senkit sem kímél, még Kocsi Mátét sem, aki drámai videóban beszélt arról, hogy el kellett ajándékoznia pár aranyhalát.

Róluk beszélünk

Az X-Faktor hozza nekünk hétről-hétre a beszédtámát, hol a kimagasló tehetségek…


…hol pedig a minden képzeletünket felülmúló produkciók miatt. Íme.


Azt már tényleg csak hab a tortán, hogy Varga Irén a főzésbe is legalább annyi energiát tesz mint az éneklésbe.


A versenyző, aki 2017-ben még Jónás Lászlónéként indult el az X-Faktorban az adás után ByeAlexnek is üzent. Azt, hogy mit, kiderül a Fókusz riportjából, amit az alábbi videóban nézhet meg.


Bármit is csinál Varga Irén, mi mindenért szeretni fogjuk, ahogy Tóth Vera is testvérét, Gabit. Az énekesnő úgy reagált az RTL-nek a húgát ért támadásokra, hogy elmondta: Szeretni fogom, hogy ha olyat tesz is, ami nem feltétlenül az én értékrendemben van.


Úgy tűnik a család, mégis csak család. A celebjeink meg igazi nyerő párosok és ezt a Nyerő Páros hétfőn indult 6. évadában bizonyíthatják is.


Kivéve Madár Veronikát és Landor Rischárdot, valamint Kiss Pétert és Détár Enikőt. Ők már nem versenyeznek a többiekkel. Détáréknak már az első napon fel kellett adniuk a férfi egészségügyi problémái miatt. Kudarcként is élték meg, pedig orvosi tanáccsal, szakvélemény után léptek vissza.


 Hogy a többi játékos milyen irányba tart, az viszont egyelőre még nem világos.

Minden hétköznap együtt Reggelizünk

Aranyozott zakóban ünnepelte Járai Máté a 100. adását a Reggeliben, és ebből az alkalomból Pásztor Erzsit hívta vendégségbe. A színművész szombaton ünnepli 86. születésnapját, nemrég került be a Halhatatlanok Társulatába, amire nagyon büszke.

„Eddig minden adásomban lejárattam magam” – mondta a 100. adását ünneplő Járai Máté


És, ha már 100. adás. Az idő, és Járai Máté Manuelt is megihlette a héten. A zenész látványosan érzékeltette, hogy a Reggeli műsorvezetőivel bizony nem egy korosztályhoz tartoznak, egy adott ponton az asztal másik felén ülő Peller Mariannak és Járai Máténak azt mondta: Eléggé egy elcseszett nyár volt, nem tudom, ti hogy éltétek meg így negyven pluszosan. Természetesen mindenki jót nevetett a beszóláson, de azért a beszélgetés alatt még többször előjött a téma.


És, ha már a beszólásoknál tartunk. Nagy Ervin nemsokára látható lesz az RTL képernyőjén a Jimmy-sorozat főszereplőjeként, amihez hatalmas loboncot növesztett, amit Miller Dávid nem volt rest megjegyezni. Csak nem nevezett be a színművész egy David Hasselhoff hasonmás versenyre?


Ervin haján innen és túl a Viszkisről is érdekes infomrációk láttak napvilágot, mégpedig az, hogy újra rács mögé került. Hogy ezt miként kell éretni, arról ő maga beszélt a stúdióban.


Természetesen most sem maradhatunk kis szőrösök nélkül, ezúttal Rubint Rella kutyájával zárjuk videós összefoglalónkat. A népszerű influenszer nemrég a követőitől kért segítséget, amikor a kutyája viselkedése nyugtalanítani kezdte. Néhány hete azt vette észre, hogy az addig érte rajongó állat elfordult tőle, mintha félne saját gazdájától. Nem értette, mi lehet a szorongás oka, követői pedig elképesztő ötletekkel álltak elő: azt mondták, Rella valószínűleg szellemet vitt haza magával.

 

#Belföld#Videó#Bulvár#hírek#nemzeti konzultáció#tóth vera#tóth gabi#X-Faktor#ma

Címlapról ajánljuk