Belföld

Donáth Anna: A többség nem az ellenzék oldalán áll

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 22. 11:48

Az Európai Parlamenti képviselő szerint nem várni kell a kormányváltást, hanem tenni érte

A Momentum Európai parlamenti képviselője az Indexnek adott interjújában elmondta, hogy hosszú távú szellemi és szervezeti megújulásra van szüksége az ellenzéknek ahhoz, hogy esélye legyen leváltani az Orbán-kormányt. Donáth szerint aki ezt tagadja, az

illúziókat árul a választóknak, ugyanazt teszi, mint a Fidesz az elmúlt tizenkét évben.

A képviselő szerint nem várni kell a kormányváltást, hanem tenni kell érte. Az ellenzék által elveszített I. kerületi választás kapcsán elmondta, Gelencsér Ferenc jelenleg pártelnök egykori körzete mindig is egy „csatatér” volt.

Bár az ellenzéknek sikerült itt nyernie 2019-ben, a 2022-es választási adatok alapján látszott, hogy kiegyenlítettek az erőviszonyok. Már ami a választókat illeti. Mert sajnos a Fidesz és az ellenzéki pártok anyagi és szervezeti erőforrásai továbbra is fényévekre vannak egymástól a NER működése miatt.

– mondta Donáth Anna.

A szóban forgó elveszített időközi választás kapcsán a politikus megjegyzi, hogy a fővárosi választási bizottság vizsgálódik az eset kapcsán, mivel a voksolás előtt sokan jelentkeztek át a választókerületbe tartozó ostrom utcai egészségközpontba.

Őszinteség

Donáth szerint az ellenzék megújulásához őszinteség kell, mert addig esély sincs a kormányváltásra, amíg a nyugati világot is válságba vezető populista politika szemfényvesztését próbálja erőltetni, csak más színekbe öltöztetve. A politikus DK árnyékkormányáról azt mondta:

Magyarország következő kormánya nem ma és nem holnap fog felállni, ezért a tagjairól sem ma fog döntés születni.

Donáth szerint az áprilisi választáson világos üzenetet kaptak: nem áll választói többség a jelenlegi ellenzék mellett, a kisebbség pedig lehet akármilyen erős, nem fog kormányt váltani.

A választók nem tartották sem elég hitelesnek, sem elég meggyőzőnek ezt az alternatívát. A többség támogatása nélkül pedig csak a vesztesek között lehet valaki a legerősebb

– mondta Donáth Anna.

Nyitókép: Mónus Márton / MTI

#Belföld#momentum#donáth anna#kormányváltás#ellenzék#politika

Címlapról ajánljuk