Belföld

Spórolás: fél kiflit kapnak az ovisok Kalocsán

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 21. 10:55

„A 4-6 éves gyermekek részére eddigiekben kiküldésre került egy egész darab péksütemény helyett ezentúl egyes esetekben, figyelembe véve a termék súlyát, fél darabot biztosítunk.”

A kalocsai óvodások szeptembertől már csak fél darab péksüteményt kapnak a Kalocsai Közétkeztetési Intézménytől „egyes esetekben” – derült ki abból a tájékoztatóból, amit egy kalocsai képviselő osztott meg Facebook-oldalán. A posztot a hvg.hu vett észre először.

A lap cikke szerint az önkormányzat augusztus végén arra szólított fel minden önkormányzati intézményt, hogy készítsenek intézkedési tervet arra, hogyan tudják a költségeiket csökkenteni.

Ennek része lehet, hogy a Kalocsai Közétkeztetési Intézmény csökkenti az óvodásoknak szánt ételek mennyiségét az „alapanyagok jelentős árnövekedésére”, valamint az „élelmiszer-pazarlás mérséklésére” hivatkozva. Mint a levélben olvasható:

a 4-6 éves gyermekek részére eddigiekben kiküldésre került egy egész darab péksütemény helyett ezentúl egyes esetekben, figyelembe véve a termék súlyát, fél darabot biztosítunk.

A levél végén hozzáteszik, hogy „a főzőkonyha elektromos hálózatának túlterheltsége miatt” bizonytalan ideig nem lesznek sütőben készülő ételek sem.

Nyitókép: Kifli készül a nyíregyházi Vela Kft. pékségében 2015. január 28-án. Fotó: MTI / Balázs Attila

 

#Belföld#közétkeztetés#kalocsa#óvoda#péksütemény#spórolás

Címlapról ajánljuk