Belföld

Ismét egész péksüteményt kapnak a kalocsai óvodások, vizsgálatot indított a polgármester

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 21. 20:43

A településvezető nem tudott a módosításról, nem akar kompromisszumot kötni a gyerekek élelmezésében.

A kalocsai óvodások szeptembertől már csak fél darab péksüteményt kapnak a Kalocsai Közétkeztetési Intézménytől „egyes esetekben”, az erről szóló tájékoztatót egy kalocsai képviselő osztotta meg Facebook-oldalán. 

Az ügy nagy hullámokat vetett, szerdán pedig Kalocsa polgármestere, Filvig Géza közleményben tudatta: megdöbbenéssel értesült a Kalocsai Közétkeztetési Intézmény vezetőjének tájékoztatásáról. Hozzátette: az intézményvezető önálló gazdasági egységet vezet, a törvényi lehetőségeken belül belül saját hatáskörben dönthet az ételmennyiségekről. Az idei tanévre vonatkozó módosításról előzetesen nem egyeztetett, a városvezető szerint őt nem értesítette.

Kiemelte, hogy rendkívül elkötelezettek a kalocsai gyerekek iránt. „Jelenleg 530 óvodáskorú gyermekről gondoskodunk intézményeinkben. A város vezetése teljes erejével igyekszik megoldani a korábbi évekből, évtizedekből adódó elmaradásokat. Amint az közismert, rossz műszaki állapotuk miatt két óvodánkat is be kellett zárnunk, ennek következményeként 150 óvodáskorú gyermek elhelyezését kellett megoldanunk. A Petőfi utcai Óvoda kialakításával 75, míg a volt Ifjúsági Ház átalakításával újabb 75 óvodásunk került méltó körülmények közé, rövid idő leforgása alatt” – írta. Arra is kitért, hogy a közösségi játszótérfejlesztésben is elkötelezettek.

Természetesen a kisgyermekek, ellátásában sem kötünk kompromisszumokat a gyermekek kárára, írta. Közölte:

Az intézményvezetői döntés kapcsán vizsgálatot rendeltem el. A vizsgálat idejére az intézményvezető döntését felfüggesztettem, és a korábbi adagmennyiség biztosítására utasítottam. Ezzel összefüggésben 2022. szeptember 22-től újra a korábban már megszokott adagmennyiségeket kapják a kalocsai gyerekek.


Nyitókép: Varga György / MTI

#Belföld#óvoda#élelmezés#péksütemény#dr. filvig géza

Címlapról ajánljuk