Belföld

Friss felmérés: a magyar felnőttek többsége nem fél egy esetleges őszi koronavírus hullámtól

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 19. 8:27

Akik eddig elutasították, továbbra sem akarnak oltást.

A Publicus Intézet a koronavírus-járvány jelenlegi hazai kezeléséről és a járvánnyal kapcsolatos hozzáállásról készített felmérést a Népszavának. A friss felmérés szerint:

  • A válaszadó felnőttek 63 százaléka nyilatkozott úgy, hogy egyszer sem kapta el a vírust, 27 százalék egyszer betegedett bele, míg 17 százalék kétszer vagy többször. A lap emlékeztet rá: biztosan vannak olyanok, akik nem tudnak róla, hogy Covid-fertőzöttek voltak.
  • A felnőtt lakosság 13 százaléka maradt ki a koronavírus vakcinációból, egy százaléknyian kaptak egyetlen oltást, 20 százaléknyian kettőt, 55 százalék hármat, míg majd minden tizedik megkérdezett négyet vagy többet.
  • A megkérdezettek egyharmada válaszolta azt, hogy felveszi a következő oltást, míg 58 százalékuk elutasító volt. Akik eddig kimaradtak, azok 95 százaléka továbbra is elutasítja a vakcinát. 
  • A válaszadók 48 százaléka gondolja úgy, hogy a kormány megfelelően kezeli a járványhelyzetet, míg 43 százalék szerint inkább nem. A Fidesz-KDNP híveinek 86 százaléka elégedett, az ellenzékieknek viszont 73 százaléka elégedetlen. 
  • Csupán 40 százalék nyilatkozott úgy, hogy inkább fél egy új őszi hullámtól. 

Nyitókép: Krizsán Csaba / MTI

#Belföld#koronavírus#járvány#oltás

Címlapról ajánljuk