Belföld

Donáth Anna: Az Európai Bizottság bejelentése időhúzás, a kormány meg fogja kapni az EU-s pénzeket

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 18. 18:16

A Momentum EP-képviselőjének véleménye nem egyezik a legtöbb ellenzéki politikuséval, akik szerint veszélyben van 3000 milliárd forint.

Az ellenzéki pártok és politikusok egy része már vasárnap reagált az Európai Bizottság döntésére, amely szerint 3000 milliárd forintnyi európai uniós forrást tarthat vissza Brüsszel a tagállamok döntése nyomán, ha a kormány november 19-ig nem teljesíti vállalásait a jogállamiság helyreállításában. A megszólalók többsége, így a Momentum hivatalos Facebook-oldala is tényként közölte, hogy reális az esélye annak, hogy Magyarország elveszíti ezeket a forrásokat, amelyek az összes, a hétéves uniós ciklusra vonatkozó támogatás egyharmadát jelentik.

A Momentum európai parlamenti képviselője, Donáth Anna ennek ellenére a pártja álláspontjával ellentétes véleményt közölt egy hosszas Facebook-bejegyzésben.

Mondjuk ki az igazságot: az Európai Bizottság mai bejelentése fenyegetésnek látszó időhúzás, melynek végén a kormány meg fogja kapni az EU-s pénzeket. A Bizottság feltételei teljesíthetők, és ahogy korábban jósoltam, nem fogják alapjaiban megrengetni a NER rendszerét

– fogalmazott Donáth.

Az EP-képviselő szerint a 3000 milliárdos büntetés így csak a médiának és a közvéleménynek szóló bizonygatása annak, hogy Brüsszelben szigorúan veszik „a magyar kormány 12 éve tartó lopásait”. 

A valóság az, hogy az uniós támogatások ennek a hercehurcának a befejeztével végül többé-kevésbé hiánytalanul meg fognak érkezni. A Bizottság gyengekezűségén nem érdemes szörnyülködni. Hiszen nem az EU fogja helyettünk megdönteni a NER-t

– tette hozzá Donáth.


Nyitókép: Mónus Márton / MTI

#Belföld#momentum#donáth anna#európai bizottság

Címlapról ajánljuk