Belföld

Megszólalt a férfi, akinek I. kerületi ingatlanába az időközi választás előtt tucatnyian jelentkeztek be, köztük a Fidelitas alelnöke

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 16. 18:27

A választáson alig hatvan szavazattal nyert a Fidesz.

Bejelentést tett Korsós Boglárka, a kormánypárti Fazekas Csilla kihívója, aki mindössze hatvan szavazattal kapott ki az I. kerületi időközi választáson, de a választási bizottság elutasította. Kiderült: az időközi előtt nagyjából húszan jelentkeztek be egyetlen ingatlanba egy magánklinika telephelyén. Most megszólalt a tulajdonos.

Az ATV-nek azt nyilatkozta Babai László: mindig voltak olyanok, akik oda voltak bejelentve.

Mindenki, aki oda be van jelentkezve, az ismerősöm, barátom, és kérte, hogy tudok-e olyat, hogy ott állandó lakhelyre bejelentkezzen

– tette hozzá. Megkeresték a Fidelitas alelnökét, Baczkó Norbertet is, de ő nem kívánt nyilatkozni.

Korábban mi is megírtuk: a bejelentkezők között volt Baczkó Norbert, a Fidelitas alelnöke, aki a Fidesz listás országgyűlési képviselőjelöltje volt az április 3-ai választáson, valamint a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda munkatársa.

Az időközi választás előtt 11 nappal jelentkezett be ugyanebbe a házba Hurta Adrienn, aki a Budavári Önkormányzat egyik bizottságának nem képviselő tagja volt, valamint kormányzati tanácsadóként dolgozott az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából tavaly december és idén május között, havi 400 ezer forintért.

Baczkó a 24.hu-nak nem adott érdemi választ arra, hogy miért létesített lakcímet az Ostrom utcában egy sor ismerősével együtt. Arról is kérdezték, hogy élve az új lakcím nyújtotta lehetőséggel elment-e szavazni az időközi választáson. Erre azt felelte: ez magánügy.

Nyitókép: Fidelitas / Facebook

#Belföld#választás#átjelentkezés#fidelitas#magánkórház#ingatlan#i. kerület

Címlapról ajánljuk