Belföld

Néhány nappal az időközi választás előtt lett egy I. kerületi klinika lakója a Fidelitas alelnöke

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 16. 6:33

Ismerősei is azokban a napokban lettek lakók a házban. A Fidesz jelöltje 60 szavazattal nyert.

Gyanúsan sokan jelentkeztek be egy Ostrom utcai magánklinika címére lakóként az I. kerületi időközi választást megelőző napokban, írta meg a 24.hu.

A Fidesz jelöltje, Fazekas Csilla által 60 szavazattal megnyert voksolás után a Momentum a helyi választási bizottsághoz fordult, mert szerintük jogsértés történt. Részben az ellenzéki párt információi alapján a lap kinyomozta:

mindössze hat nappal a budavári időközi választás előtt létesített lakcímet az Ostrom utca 16. szám alatt Baczkó Norbert, a Fidelitas alelnöke, aki a Fidesz listás országgyűlési képviselőjelöltje volt az április 3-ai választáson, és a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda munkatársa.


Baczkó a 24.hu-nak nem adott érdemi választ, hogy miért létesített lakcímet az Ostrom utcában egy sor ismerősével együtt. Arról is kérdezték, hogy élve az új lakcím nyújtotta lehetőséggel elment-e szavazni az időközi választáson. Erre azt felelte: ez magánügy.

Az időközi választás előtt 11 nappal jelentkezett be ugyanebbe a házba Hurta Adrienn, aki a Budavári Önkormányzat egyik bizottságának nem képviselő tagja volt, valamint kormányzati tanácsadóként dolgozott az Emberi Erőforrások Mininisztériuma megbízásából tavaly december és idén május között, havi 400 ezer forintért. A lap hozzáteszi: Hurta ugyanúgy ismerőse Baczkónak a legnagyobb közösségi oldalon, ahogy Orbán Gergely. Ő szintén az Ostrom utca 16. „lakója” lett mindössze négy nappal az időközi választás előtt, korábban a Fidesz EP-képviselőjének, Deli Andornak volt a gyakornoka. A budapesti Fidelitas egyik koordinátora és a székesfehérvári Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség korábbi tagja is az Ostrom utca 16. szám alatt talált új otthonra a napokban.

A lap szerint húsz olyan ember lehet, aki az időközi választást megelőző napokban vagy hetekben jelentkezett be lakóként az Ostrom utcai címre. A lakóhelyükként szolgáló hat ingatlan két, járóbeteg-ellátással foglalkozó cég tulajdonában van, ugyanis a bérházban egy egészségügyi centrum működik.

Az I. kerület 5. számú egyéni választókerületében azért kellett új választást tartani, mert a körzet korábbi képviselője, a Momentumban azóta pártelnökké választott, korábban alpolgármesterként dolgozó Gelencsér Ferenc listáról bejutott a parlamentbe. Helyette Korsós Borbála indult, aki szerint a választás nem volt tiszta, a jogsértés megállapítását kérte.

Nyitókép: Fidelitas / Facebook

#Belföld#időközi választás#fidesz#fidelitas#momentum

Címlapról ajánljuk