Belföld

A kormány már hétvégén dönthet a 480 forintos üzemanyagról és a rögzített árú csirkefarhátról

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 15. 13:48

De közelebbit egyelőre nem tudni.

A Világgazdaság értesülései szerint nagy esély van arra, hogy a kabinet még ezen a hétvégén, szombaton összeül és dönt az árstopokról. 

A lap emlékeztet rá: a 480 forintos üzemanyagár tavaly november közepétől van érvényben, míg a kristálycukor, a búzafinomliszt, a finomított napraforgó-étolaj, a házi sertéscomb, a csirkemell, csirke far-hát, csirkehát, csirkefar, csirkeszárnyvég és az ultramagas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8 százalékos zsírtartalmú tehéntej árát  február 1-jétől rögzítette a kormány.

Az intézkedések egy része október elsején járna le. A Világgazdaságnak a jelentős kormányzati támogatással működő Makronóm Intézet szakmai vezetője azt mondta, egyaránt kevesebb esélyt lát arra, hogy az árstopokat változatlan formában megtartják, vagy teljesen megszüntetik, mint hogy valamilyen köztes megoldást alkalmazzanak – így szerinte elképzelhető például, hogy a benzin litere 500, vagy 550 forintba kerül majd. Az élelmiszereknél nehezebb meghatározni ilyen módszert, még ha le is lehetne azt fektetni, hogy legfeljebb mondjuk 20 százalékos emelés történhet az ársapka előtti árszinthez képest.

Nyitókép: Komka Péter / MTI

 

 

 

 

 

 

#Belföld#árstop#ársapka#kormány#rezsi

Címlapról ajánljuk