Belföld

Tüntetés lett az iskolai élőláncból Miskolcon

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 12. 11:45

A diákok és a tanárok mellett számos szülő is volt. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hétfő reggel gyászruhás élőláncos tiltakozás zajlott a miskolci Herman Ottó Gimnázium körül azután, hogy felmentették az intézmény igazgatóhelyettesét. Az Index most azt írja

a félórásra tervezett élőlánc után tüntetéssé alakult az akció.

„Nyolcszáz- vagy ezerfősre becsülöm a zömmel középiskolás, gimnazista diákokból álló tömeget, amely a Herman Ottó Gimnáziumtól a tankerületi vezetés székhelye elé vonult” – mondta az Indexnek telefonon Szűcs Tamás, a Földes Ferenc Gimnázium egyébként épp bejelentetten polgári engedetlenségben részt vevő tanára. 

Szavai szerint a belvárosban 3-4 kilométeren át, nagyjából 40-50 percig rendőri biztosítás mellett vonuló tömegben más intézmények, gimnáziumok és általános iskolák tanárai mellett szép számmal voltak szülők is. Arról nem tudott beszámolni, hogy a résztvevők a lyukasóráik terhére, vagy igazoltan voltak távol, és vettek részt a megmozduláson.

A diákok a tankerülethez mentek, hogy átadják azt a petíciót, amelyben az igazgatóhelyettesük felmentésének visszavonását követelik. Úgy tudjuk, a tankerület vezetője nem akarta átvenni a petíciót, de a diákok képviselői bementek az épületbe, megkeresték az irodáját, benyitottak hozzá, majd az asztalán hagyták a petíciót. 

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#miskolc#herman ottó gimnázium#élőlánc#tiltakozás#iskola#oktatás#tüntetés

Címlapról ajánljuk