Belföld

Az újpesti polgármester azért nem indul újra, mert többet szeretne lenni a családjával

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 9. 13:15

A Momentum már felfüggesztette a tagságát.

„Az új választási szabályok a következő 2024 októberétől kezdődő 5 éves ciklusra vonatkozó döntéseket is jóval előbbre hozták. Családommal sokat beszéltünk erről, hogy mit követel meg a 2024 őszétől induló újabb ciklus, és egy kérésük volt, hogy kapjanak belőlem többet. Ez most úgy valósítható meg, ha nem indulok el polgármesterjelöltként a 2024-es önkormányzati választásokon” – írja Déri Tibor, Újpest polgármestere egy Facebook-posztban.


A Momentum közleménye szerint az elmúlt időszakban kialakult bizalmi válság miatt a párt vezetése vizsgálatot kezdeményezett Dérivel szemben – írta csütörtökön a 24.hu.

Mint írják, a Momentum szerint Déri a vizsgálat eredményét nem várta meg, szeptember 5-én pedig arról tájékoztatta az újpesti frakciószövetséget, hogy 2024-ben nem indul újra a polgármesteri pozícióért. „Tette mindezt a Momentum vezetésének jóváhagyása nélkül, tovább mélyítve a felek között fennálló bizalmatlanságot” – írták a közleményben. A Momentum ezért felfüggesztette Déri párttagságát.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt / MTI

 

#Belföld#déri tibor#újpest#polgármester#momentum

Címlapról ajánljuk