Belföld

Pintér Sándor az orvosi rendelők ellenőrzésére utasította a főispánokat

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 9. 14:38

Nem csak leltár zajlik, a szakmai minimumfeltételek meglétét vizsgálják.

Pintér Sándor utasítására ellenőrzik a háziorvosi és gyermekorvosi rendelők felszereltségét – erősítette meg a Telex megkeresésére a Népszava értesülését a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

A szeptember ötödike óta zajló ellenőrzések megszervezését a belügyminiszter a kormány által főispánnak nevezett kormánymegbízottakra osztotta ki, a munkát a járási hivatalok egészségügyi igazgatási szakterületen dolgozó kormánytisztviselőinek kell elvégezniük.

Az NNK szerint nem egyszerűen leltározás történik, hanem a szakmai minimumfeltételek rendelkezésre állását vizsgálják: így a rendelők működtetéséhez szükséges szerződéseket és engedélyeket, a veszélyes hulladékok megfelelő tárolását és elszállítását, az ott dolgozók szakmai végzettségéről és egészségügyi alkalmasságáról szóló igazolásokat és kötelező védőoltásaikat is.

A Népszava információi szerint az ellenőrzésre azért kerül sor, mert a minisztériumhoz bejelentés érkezett, hogy egyes praxisokban nincs működő EKG készülék. Ezzel szemben az NNK szerint a szakmai minimumfeltételek meglétének ellenőrzése nem rendkívüli, rendszeresen sor kerül rá.

Nyitókép (illusztráció): MTI/Vajda János

#Belföld#egészségügy#belügyminisztérium#pintér sándor#főispán#orvosi rendelő#ellenőrzés

Címlapról ajánljuk