Belföld

Komoly ingatlanvagyona mellé szerezte meg az eladósodott család házát Béb polgármestere

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 9. 14:23

Két ház, két telek, szántók és szőlők mellé kellett Brunner Imrének az ingatlan.

A polgármestertől kért segítséget egy eladósodott család a Veszprém megyei Bében – a településvezető azt mondta, hogy nem tud segíteni, majd egyedüli licitálóként hárommillió forintért megvette a házukat.

Az eset még néhány hete történt, a 24.hu azonban most újabb részletekről számol be. A K-Monitor korrupcióellenes szervezet adatigényléséből ugyanis kiderült, hogy a polgármesternek, Brunner Imrének már komoly ingatlanvagyona volt, amikor megszerezte a négygyerekes család házát.

Idén januári vagyonbevallása szerint Brunner Imrének egy 120 és egy 80 négyzetméteres háza volt Bében, emellett volt két belterületi telke – egy 1410 és egy 2198 négyzetméteres – a faluban. Helyben volt négy szántója is, összesen négy hektárnyi, és a szomszédos Ugodon is volt kisebb szántója és szőlője. Emellett 3,5 millió forintos megtakarítást tüntetett fel, ennyiből bőven meg tudta venni a család 80 négyzetméteres házát is a végrehajtási árverésen.

A családnak egyébként augusztus végéig ki kellett költöznie az ingatlanból, ők ezután a rendőrségen feljelentést tettek hivatali visszaélés gyanúja miatt. A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomozást indított.

#Belföld#k-monitor#brunner imre#béb#ingatlan#árverés#kilakoltatás

Címlapról ajánljuk