Belföld

Felmentette a tankerület az igazgatóhelyettest, mert részt vett a polgári engedetlenségben

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 9. 16:04

A tanárokat kirúgással fenyegették meg a Telex forrásai szerint.

Felmentette a tankerület a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatóhelyettesét azzal az indoklással, hogy élére állt a polgári engedetlenségnek, amit vezető beosztása miatt nem tehetett volna meg.

Dezsőfi György a Telexnek azt mondta: a tankerület vezetője személyesen adta át neki a határozatot, amiben indoklás nem szerepelt, a menesztése okát szóban mondták el neki. Az igazgatóhelyettes azt állítja, hogy nem állt élére a tiltakozásnak, de részt vett benne. A polgári engedetlenséghez már az előző félévben is csatlakozott, akkor megkérdezte erről az iskola igazgatóját, aki azt mondta, mindenkinek egyéni döntése, hogy részt vesz-e a munkabeszüntetésben.

Pilz Olivér, a gimnázium tanára azt mondta, petíciót fognak aláírni, hogy helyezzék hatályon kívül az igazgatóhelyettest elmarasztaló határozatot, és jogi segítségért folyamodnak. Elárulta, hogy a tankerület összehívta a polgári engedetlenségben résztvevő tanárokat, és mindenkinek kiosztottak egy levelet, amelyben a tankerület kirúgással fenyegetve felszólította őket, hogy tartózkodjanak a hasonló magatartástól.

A Miskolci Tankerületi Központ egyelőre nem válaszolt a portál kérdéseire.

Nyitókép (illusztráció): RTL Híradó

#Belföld#oktatás#miskolc#tankerület#polgári engedetlenség

Címlapról ajánljuk