Belföld

Székesfehérvár fideszes polgármestere riasztó számokkal szemléltette, hová vezet az energiaválság a városban

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 3. 8:27

A stadion rezsiköltségét az önkormányzat jövőre nem tudja vállalni.

A hét elején egy posztban tájékoztattam Önöket arról, milyen komoly veszély és válság fenyegeti a települések, a falvak és a városok világát, és ez bizony kockáztathatja a helyi közszolgáltatások biztosítását is

– írta a Facebookon Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere, aki bemutatta, hogy a rezsicsökkentés részleges eltörlése után mennyibe kerülnek majd a különböző városi közintézmények, szolgáltatások költségei.

A polgármester szerint a közvilágítás tavaly 295 millió forintba került, az idei várható költség 688 millió forint lesz, jövőre pedig már 1.6 milliárd forint. A város uszodájának fenntartása 39 millió forintról 215, majd 330 millió forintra emelkedik. 

A Vörösmarty Színház számlája 9 millió forintról 215 millió forintra nőhet. 


Cser-Palkovics közölte: a sportlétesítmények (atlétikai centrum, stadion, sportcsarnokok) felmérése is zajlik. „Az egyeztetés a klubokkal megkezdődött. Csak a stadion gáz, víz és villamosenergiaköltsége 1,2 milliárd forint körül lehet 2023-ban, amit az önkormányzat nem tud vállalni. A sportszövetségek vezetőit írásban tájékoztatom a problémáról, erről külön posztban számolok majd be” – tette hozzá.

A polgármester szerint a mostani helyzet nem csak a magyar településeket, hanem a német, a holland, a lengyel, a cseh városokat is drasztikusan érinti, „a megoldást pedig csak a béke hozhatná el”. 

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

#Belföld#cser-palkovics andrás#székesfehérvár#polgármester#energiaárak#rezsi#fidesz

Címlapról ajánljuk