Belföld

Magyar étteremben kapták el a hepatitis A-t, így derült ki, hogy fertőzött lehet egy fagyasztott termék

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 29. 7:08

A termék visszahívása számos európai országot érint. 

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön hívta fel a figyelmet, hogy hepatitis A vírus esetleges jelenléte miatt az Ardo Hungary Kft. visszahívta a forgalomból a 2,5 és az egy kilogrammos gyümölcsös mix gyorsfagyasztott termékét. A visszahívás a 2,5 kilogrammos terméknél a 2024. májusi, az egy kilogrammos árunál pedig a 2024. novemberi minőségmegőrzési idejű árucikkekre vonatkozik. A Nébih arra kérte a vásárlókat, hogy a fenti azonosítókkal rendelkező termékeket ne fogyasszák el.

A német Merkur számolt be róla, hogy a terméket egy étteremben történt incidens után laboratóriumban tesztelték. A lap szerint a magyarországi étteremben tett látogatás után több vendég is megbetegedett hepatitis A-ban. A sajtóközlemény szerint már mindannyian egészségesek. 

A termékeket főként a profi gasztronómiában használják, nagykereskedőkön keresztül forgalmazzák. Az Ardo már felvette a kapcsolatot az érintett ügyfelekkel, és alapos vizsgálatot indítottak.

A visszahívás Magyarországon kívül több más országot is érint, például Németországot, Ausztriát, Belgiumot, Lengyelországot, Horvátországot, Csehországot, Görögországot, Hollandiát, Svédországot és Spanyolországot.

Nyitókép: Getty Images

#Belföld#hepatitis a#fertőzés#étterem

Címlapról ajánljuk