Belföld

Nagyatádon a megnövekedett rezsi miatt bezár a múzeum, az edzőterem, a galéria és több szálloda is

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 26. 8:48

A könyvtár heti egy napot lesz nyitva.

Nagyatádon a rezsinövekedés miatt bezár több hotel is, de a könyvtár is egy héten csak egy napot lesz nyitva – írja a Népszava. A somogyi településen üzemelő Park Hotel és Étterem vezetője elmondta a lapnak, hogy összesen 11 embert küldenek el, október 31-től pedig be is fognak zárni.

Tíz év munkáját tette semmivé a brutális rezsinövekedés. Már a Covid-járvány is komoly nehézséget okozott, de utána úgy tűnt, ha nehezen is, valahogy talpon tudunk maradni, ám az energiaárak ekkora növekedését képtelenség kigazdálkodni

– mondta Maróti Andrea, aki elárulta, hogy a vállalkozás havi gázszámlája 5-600 ezer forint volt fűtési szezonban, ez az összeg most várhatóan 4 millió forintig is emelkedhet majd.

A településen az éttermek kénytelenek árat emelni, ami miatt a vendégek egyre fogynak. A körülmények miatt sokan úgy számolnak, hogy télen mindenképp bezárják a vállalkozásukat. Az említett hotelen kívül bezár a Hotel Solar is, a Népszava információi szerint további négy szálloda tervezi azt, hogy befejezi a működést ősszel. 

A szállodák mellett bezár télen a múzeum, a művészeti galéria, a klubház, az edzőterem és az ifjúsági klub is. A könyvtár hetente egy napot lesz nyitva a téli időszakban.

Nyitókép: MVM

#Belföld#rezsi#nagyatád#rezsicsökkentés

Címlapról ajánljuk