Belföld

Márki-Zay Péter miniszterelnökként nem merte volna meglépni a rezsicsökkentés-csökkentést

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 26. 16:48

Fellázadtak volna az emberek – mondta a korábbi miniszterelnök-jelölt a Tranzit fesztiválon, ahol Rétvári Bencével vitatkozott.

A rezsicsökkentés-csökkentést „őszintén szólva, én nem mertem volna meglépni, ha én lettem volna miniszterelnök, mert azt gondolom, fellázadtak volna az emberek” – mondta Márki-Zay Péter a Tihanyban tartott Tranzit fesztiválon, ahol Rétvári Bence államtitkárral vitatkozott.

Rétvári szerint viszont „ma is minden magyar családot véd a rezsicsökkentés”. Márki-Zay erre azzal reagált, hogy ő öt gyerekkel együtt él egy háztartásban, így több százezerrel fog nőni a rezsiszámlájuk, írja a Telex.

Márki-Zay emellett azzal vádolta a Fideszt, hogy hazugságkampányt folytatott április 3-a, a választás előtt. A gyermekvédelminek nevezett népszavazást pedig „aberráltnak” nevezte. Egy másik témában elmondta: nem tudja, hogy lesz-e még hatpárti lista. 

Korábban az RTL Híradó arról számolt be: a DK magatartásával sincs megelégedve Márki-Zay Péter. Az ellenzéki összefogás volt miniszterelnök-jelöltje bejelentette, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom ezentúl nem támogatja Gyurcsány Ferenc pártjának egyetlen jelöltjét sem az időközi választásokon. A DK-nál úgy reagáltak, hogy Márki-Zay Péterrel legfeljebb Hódmezővásárhely ügyeiről hajlandók beszélni.

Nyitókép: Márki-Zay Péter fotója egy molinón, 2021. október 23-án. Fotó: Kummer János / GettyImages

#Belföld#márki-zay péter#orbán viktor#fidesz#rétvári bence#vita#rezsicsökkentés

Címlapról ajánljuk