Belföld

Megérzi az emberek kétharmada a rezsicsökkentés részleges eltörlését egy kutatás szerint

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 23. 6:50

A megkérdezettek átlagosan havi 27 ezer forintos gáz- és villanyár-emelkedéssel számolnak.

A háztartások kétharmada szerint megérzik majd, hogy a kormány részlegesen eltörölte a rezsicsökkentést. Ez derült ki a GKI és a Masterplast augusztusi közvélemény-kutatásából, amiről a hvg.hu írt.

A kormány korábban azt ígérte, a rezsiemelés a családok mindössze negyedét érintheti, ennyien vannak szerintük azok, akik többet fogyasztanak, mint az államilag meghatározott átlag. A mostani felmérés szerint a „változások legnagyobb arányban a családi házakban és a 100 négyzetméternél nagyobb ingatlanban élőket aggasztják, de a kisvárosok és a községek lakóinak is több mint háromnegyede aggódik a rezsiköltség szeptembertől várható növekedése miatt”. A háztartások átlagosan 27 ezer forintos rezsiemelkedést várnak.

Ennél is rosszabb helyzetbe kerülhetnek azok, akik árammal fűtenek, vagy kistelepüléseken élnek, jellemzően szigeteletlen családi házakban. Nekik egy hónapja a kormány segítséget ígért, de a Híradó megkeresésére szombaton nem voltak hajlandóak elárulni, hogy pontosan mire számíthatnak ezek az emberek.

Nyitókép: MTVA / Bizományosi: Róka László

#Belföld#rezsicsökkentés#áremelkedés#felmérés#gki

Címlapról ajánljuk