Belföld

Tibi atya a vezető meteorológusok kirúgásáról: A következők majd megtanulnak hekatombát áldozni a fényességes Apollónnak

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 23. 6:58

Palkovics László miniszter menesztette az Országos Meteorológiai Szolgálat két vezetőjét, mert az előrejelzésből az jött be, amire kisebb volt az esély. Erről a közösségi média állócsillagának is megvan a véleménye. 

Hétfőn az augusztus 20-i tűzijáték lefújása miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) két vezetőjét is menesztette Palkovics László technológiai és ipari miniszter. A tárcavezető azután döntött így, hogy a kormánypárti sajtó az OMSZ-t tette felelőssé a tűzijáték elhalasztásáért, mivel a szolgálat előrejelzése szerint meg volt az esélye egy vihar, illetve felhőszakadás kialakulásának. Ez végül nem következett be. Az előrejelzés szerint erre is volt esély, igaz sokkal kisebb. Korábbi cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tudományos keretek között tudnak előrejelzéseket készíteni a meteorológusok. 

Az ügyet Tibi atya is kommentálta a maga módján Facebook-oldalán. Az élcelődő bejegyzés így szól:

Kell, hogy legyen felelőse az augusztus 20-i esőnek. Kell. Az OMSZ vezetőségének a felmentése helyes és szükséges volt. A következők majd megtanulnak hekatombát áldozni a fényességes Apollónnak, vagy nemtom nem vagyok szakmabeli. Dicsértessék!

Tibi atyáról többet is megtudhat az RTL Híradó korábbi riportjából:


Hétfőn a Cápák között műsorvezetője, Lilu kemény bírálatot fogalmazott meg a döntéssel kapcsolatban Instagram-sztorijában.

Nyitókép: Apollón szobra – Fotó: Getty Images

#Belföld#omsz#kirúgás#tibi atya#palkovics lászló

Címlapról ajánljuk