Már augusztus 27-től elfogadják a szeptemberi bérleteket a MÁV és a Volán járatainVitézy Dávid államtitkár közölte a hírt, szerinte így könnyíthetnek a vakációról visszatérő diákok helyzetén.
Belföld

Már augusztus 27-től elfogadják a szeptemberi bérleteket a MÁV és a Volán járatain

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 21. 15:53

Vitézy Dávid államtitkár közölte a hírt, szerinte így könnyíthetnek a vakációról visszatérő diákok helyzetén.

A zavartalan tanévkezdet érdekében arra kértem a vasúti és közúti közlekedési szolgáltatókat, hogy augusztus 27-étől fogadják el a szeptemberre érvényes havi és első félhavi bérleteket

– írta Facebook-oldalán Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közlekedésért felelős államtitkára.

Vitézy szerint a döntést az indokolta, hogy a nyári vakáció végével rengeteg diák ül vissza az iskolapadba, és közülük sokan ingáznak otthonuk és oktatási intézményük között. Így nem csak a járatokon lesz több az utas, a pénztáraknál vagy az automatáknál is hosszabb sorok várhatnak arra, hogy jegyet, bérletet válthassanak. A szünidőből visszatérő fiatalok például tanévnyitó rendezvény vagy a kollégiumi szoba elfoglalása miatt akár már augusztus utolsó napjaiban buszra, vonatra szállhatnak.

Az államtitkár hozzátette, a TIM megrendelői döntése nyomán a MÁV és a GYSEV, a Volánbusz és más helyközi buszos szolgáltatók jövő szombattól, augusztus 27-től mindegyik járatukon elfogadják a szeptemberi dolgozói és tanulóbérleteket, így öt teljes nappal hosszabbodik azok érvényessége.


Nyitókép: Vitézy Dávid / Facebook

#Belföld#vitézy dávid#bérlet#máv#volán

Címlapról ajánljuk