Eltévedt a MÁV Miskolcról Balatonra tartó vonataAz utasokkal azt közölték, hogy hiba történt, de a székesfehérvári állomáson friss vizet fognak kapni.
Belföld

Eltévedt a MÁV Miskolcról Balatonra tartó vonata

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 16. 14:09

Az utasokkal azt közölték, hogy hiba történt, de a székesfehérvári állomáson friss vizet fognak kapni.

Egy Miskolcról Balatonra tartó vonat rossz irányba indult el, ezért az utasoknak meg kellett várniuk, amíg egy mozdony értük megy és jó irányba tereli őket – tájékoztatta a vonaton ülő egyik utas az rtl.hu-t.

Észre sem vettük, de valamelyik ponton letértünk az útvonalról és Százhalombattánál álltunk meg. A kalauz közölte velünk, hogy rossz irányba haladtunk.

– mondta az utas.

12:23-kor már meg kellett volna érkezniük a Balatonszárszóra, de akkor még a székesfehérvári állomáson álltak. A vonat a legjobb esetben is egy óra késést szedett össze. Sok utas szerint ez azért bosszantó, mert jó páran csak egy napra érkeztek a tópartra pihenni, strandolni. A kalauz arról is tájékoztatta őket, hogy a késés miatt ásványvizet fognak nekik biztosítani, azt egyelőre nem tudni, hogy a vizet megkapták-e, mint ahogy azt sem, hogy végül hány órás késéssel fut be a vonat.

Az rtl.hu-nak nyilatkozó utas elmondta, hogy alapvetően jó a hangulat, sokan csak nevettek, mikor közölték velük, hogy eltévedt a vonat, de akadtak olyanok is, akik leszálltak Százhalombattánál, ők alighanem hazamentek vagy más közlekedési eszközt kerestek.

Konkrétan egyébként az történt, hogy Érd-elágazásnál rossz irányban közlekedett tovább a vonat 

– derítette ki az Iho.hu. A vonatnak ott Tárnok felé kellett volna haladnia, azonban maradt a 40a vonalon, majd Érd állomáson is áthaladva Százhalombattán állították meg. Valószínűleg azért történhetett, mert a késében lévő vonat a tervekkel ellentétben mégis a Százhalombatta felé tartó személyvonat előtt érkezett Érd-elágazáshoz, az irányítás azonban nem változtatott a vágányutakon.

Az esetről megkérdeztük a MÁV sajtóosztályát, akik azt kérték, írásban tegyük fel a kérdéseinket. Arra voltunk kíváncsiak, hogy indulhattak el rossz irányba és hogy azok az utasok, akik lekésik a szállásuk átvételét, számíthatnak-e valamilyen kárpótlásra.

Frissítés

A MÁV válaszolt a megkeresésünkre, a továbbiakban változtatás nélkül közöljük a tájékoztatásukat:

„A Miskolcról Fonyódra tartó Ezüstpart expressz forgalmi ok miatt kerülő útvonalon, Pusztaszabolcs érintésével közlekedett. A vonat Székesfehérvárra való megérkezése után az utasoknak ásványvizet osztottak, majd  – már az eredeti útvonalán – tovább indult a dél-balatoni vonalon Fonyódig. A vasúttársaság az utasok elnézését kéri a késésért. A változásról a MÁV honlapján, a MÁV applikációban és a MÁVINFORM közösségi oldalán is értesítették a közlekedőket.

Az utasok élhetnek kártérítési igénnyel. Az erre vonatkozó szabályok ezen a linken olvashatók. Javasoljuk, hogy az utasok a kártérítési igénnyel forduljanak a vasúttársaság Ügyfélszolgálatához.”

Nyitókép: A sín hőmérsékletét mérik egy mágneses hőmérővel a Rákosrendező vasútállomáson – Fotó: Máthé Zoltán/MTI

#Belföld#máv#vonat#hiba#balaton#miskolc#ma

Címlapról ajánljuk