Belföld

Megkegyelmez a feltöltős villanyórát használóknak az MVM

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 11. 15:59

A követhetetlen napi elszámolás helyett évesre térnek át, a rosszul járt ügyfeleket kompenzálják. 

Máris változik az új rezsiszabályokhoz igazított elszámolás az MVM feltöltőkártyás villanyórát használó ügyfeleinél. Erről Jámbor András, a Párbeszéd országgyűlési képviselője írt a Facebookon. Mint közölte, az MVM honlapján már megjelent, hogy 

  • szeptembertől a pár napja bejelentett követhetetlen napi elszámolási gyakorlat helyett, éves elszámolásra térnek át,
  • az MVM hibájából rosszul járt ügyfeleket pedig kompenzálják: „az addig lakossági piaci áron feltöltött mennyiségeket visszamenőlegesen kompenzálják, és erről az érintett ügyfeleket írásban fogják tájékoztatni!”.

Az MVM hozzáteszi, hogy módosítani fogják az elszámolás módját annak érdekében, hogy könnyebben nyomon követhető legyen. A módosított elszámolás szerint kedvezményes áron lehet majd tölteni, amíg a felhasználó el nem éri az évesen kedvezményesen igénybe vehető mennyiségi határt (2 523 kWh), azt követően pedig a magasabb, lakossági piaci áron.

Jámbor András néhány napja bejelentést tett a versenyhivatalnál és az energiafelügyeletnél a feltöltőkártyás áramhasználókra vonatkozó, nem egyértelmű szabályok miatt, amit úgy értelmezett, hogy az érintettek elveszítik a fel nem használt rezsikedvezményt, szemben a szerződéses fogyasztókkal.

Nyitókép: MTI / Kovács Tamás

#Belföld#mvm#rezsi#rezsicsökkentés csökkentése#rezsicsökkentés-csökkentés#rezsicsökkentés#feltöltőkártya#elszámolás#jámbor andrás

Címlapról ajánljuk