Belföld

Jakab Péter kilépett a Jobbikból

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 11. 19:15

Független képviselőként folytatja. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Gyöngyösi Márton, a Jobbik jelenlegi elnöke kemény hangú nyílt levelet intézett Jakab Péterhez, a Jobbik volt elnökéhez, akivel kapcsolatban felmerült, hogy hamarosan új pártot alapíthat. „Ha menni akarsz, add vissza a mandátumodat, lépj ki a pártból, aztán Te balra, mi jobbra” – írta Gyöngyösi. 

Erre a levélre reagálva írt hosszú bejegyzést nemrég a Facebookon Jakab Péter, aki úgy fogalmazott: „Tisztelt Gyöngyösi Márton, kedves Marci! A nekem címzett nyílt leveled bevallom, megdöbbentett. Azokat a vádakat, amelyeket megfogalmaztál velem szemben, a Fidesz szokta megfogalmazni. Ha az az új jobboldali politika, hogy úgy beszélsz, mint a Fidesz, az soha nem lesz az én politikám” – írta. 

Jakab hozzátette, hogy Gyöngyösi ma választás elé állította: „ha maradok a nép pártján, ha továbbra is nyersen, őszintén, karcosan akarok kiállni a válság vesztesei, az Orbán-rezsim károsultjai mellett, akkor nincs helyem a Jobbikban. Nos, Marci, akkor nincs helyem a Jobbikban. Ha a nép és a Jobbik között kell választanom, nem kérdés, melyiket választom”.

Kedves Marci, az utolsó kívánságodat ennek megfelelően teljesítem. Választok. Ezennel kilépek a Jobbikból, független képviselőként pedig maradok a nép pártján pont úgy, ahogy eddig: nyersen, karcosan, de mindig őszintén. A Jobbik feladhatja, én soha!

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#jakab péter#jobbik#gyöngyösi márton#kilépés#párt

Címlapról ajánljuk