Belföld

A Jobbik elnöke Jakab Péternek: Ha menni akarsz, add vissza a mandátumodat, lépj ki a pártból, aztán te balra, mi jobbra

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 11. 14:03

Kiderült, hogy Jakab új pártot alapíthat.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik jelenlegi elnöke kemény hangú nyílt levelet intézett Jakab Péterhez, a Jobbik volt elnökéhez. Mint arról beszámoltunk, Jakab,új párt alapításán dolgozhat, amit hamarosan be is mutat a nyilvánosságnak. 

…egy görcsbe rándult arccal, szélsőbalos proletár eszméket vadul üvöltöző politikus lett belőled, akiből a közélet mémeket gyárt. Nem vagy Te már veszély Orbán Viktorra, legfeljebb tanácsadód, és a felbőszült híveid veszélyesek a jó ízlésre, amikor a Jobbik aktivistáit zaklatják alpári módszerekkel

– írja Gyöngyösi. 

„Választhatod azt a közösséget, amivel egyszer sikeres voltál, és amivel egyszer még újra sikeres lehetnél. Ám a döntés a tiéd (legalábbis remélem, hogy ezt a döntést kivételesen most személyesen Te hozod majd meg, nem pedig más, helyetted...). Ha Neked az a tanácsadó kell, aki mellett elvesztetted a családodat, elvesztetted az előválasztást, elvesztetted az országgyűlési választást, elvesztetted az elnökségedet, elvesztetted a frakcióvezetőségedet, elvesztetted minden tekintélyedet és elvesztetted a hiteledet, nem foglak visszatartani sem” – folytatja a Jobbik elnöke, aki így fejezi be a Jakab Péternek címzett nyílt levelet:

Ha menni akarsz, add vissza a mandátumodat, lépj ki a pártból, aztán Te balra, mi jobbra. Légy tisztességes. Ennyivel mindenképpen tartozol nekünk is, Magadnak is.


Nyitókép: Kovács Attila / MTI

#Belföld#gyöngyösi márton#jakab péter#jobbik

Címlapról ajánljuk