Belföld

Közel van a Jobbik szakadása, Jakab Péter hamarosan bejelenti új pártját

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. augusztus 10. 16:10

A Jobbik egykori elnöke már egy ideje építi új személyes imázsát, aminek fő szlogenje, hogy „a nép pártján!”

A hvg.hu értesülése szerint Jakab Péter, a Jobbik Magyarországért Mozgalom volt elnöke új párt alapításán dolgozik, amit hamarosan be is mutat a nyilvánosságnak. A lapnak Jakabhoz közelálló és jobbikos források is megerősítették, hogy a volt pártelnök viszonya egykori párttársaival végleg megromlott, így a Jobbikkal való szakítás elkerülhetetlen.

A tavaszi országggyűlési választás után a pártvezetésről elmondott Jakab Péter az elmúlt két hónapban meglehetősen aktív volt Facebookon, ahol új arculattal és új szlogennel kritizálta a kormányt. Az önálló brandépítés fő szlogenje, ami csaknem minden posztjában megjelent: „a nép pártján!”


A hvg.hu-hoz eljutott bennfentes értesülések szerint a Jobbik szakadása hamarosan bekövetkezik, Jakab pedig augusztus 20-án mutatja be új politikai mozgalmát, az aznapra tervezett országos gazdatüntetésen, vagy azzal legalábbis egy időben. Jakab a hvg.hu-nak nem erősítette meg, de nem is cáfolta az erre vonatkozó információkat, a lap megkeresésére így fogalmazott:

a Nép Pártján állni a hatalommal szemben nem más, mint a legfontosabb ellenzéki küldetés, ami elvezet a kormányváltáshoz, és egy jobb Magyarország megteremtéséhez. Ha ennek mikéntjéről lesz bejelenteni valóm, meg fogom tenni a megfelelő időben.

A hvg.hu párton belüli gyorsfelmérése szerint Jakabot követheti az új pártba a mostani Jobbik-tagság egy jelentős része, főként Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből számíthat támogatókra – ez a három keleti megye adja a Jobbik tagságának csaknem egyharmadát.

Nyitókép: Jakab Péter Facebook-oldala

#Belföld#jobbik#jakab péter#szakítás#pártalapítás#ellenzék#a nép pártján

Címlapról ajánljuk