Belföld

Juhász Péter: Nem értem, hogy miért ülsz még mindig a seggeden

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 6. 12:25

Mikor lesz itt forradalom? - kérdezi az Együtt korábbi elnöke. 

 „Mikor lesz itt forradalom? Mikor állsz fel? Ha kiszáradt az utolsó tó és patak is? Ha kivágták az utolsó fűszálat is a fák után?” – vetette fel követőinek Juhász Péter a Facebookon. 

„Nem biztos, hogy értem, hogy nem izgat, hogy a milliárdjaidat ellopták 10 év alatt folyamatosan. De azt egész biztosan nem értem, hogy miért ülsz még mindig a seggeden amikor a jövődet, és nem túlzás, az életedet teszik tönkre gátlástalanul. Ez már nem róluk szól, a pénzről, a lopásról. Ez rólad szól. Pontosabban rólad nem szól. Szótlanul tűröd. Meddig?” – tette hozzá a kommunikációs tanácsadó, aki korábban az Együtt elnökeként volt jelent a pártpolitikában.

Az egykori politikussal az áprilisi választások után készítettünk interjút, ebben egyebek mellett arról beszélt, hogy a Fideszt csak az utcáról lehet leváltani és hogy az ellenzék valószínűleg semmit nem ért a kiépült rendszerből.

Juhász Péter mostani posztjában nem részletezi, de valószínűleg azon háborodhatott fel, hogy a kormány lazított a fakitermelés szabályain. Ezentúl természetvédelmi területen is lehet tarvágást végezni, és fiatalabb fákat is ki lehet vágni. A Híradó által megkérdezett tüzépen abban bíznak, hogy így gyorsabban jutnak a tűzifához, amire egyre nagyobb várólisták vannak. A WWF, a világ legnagyobb természetvédelmi civil szervezete szerint az új szabályok veszélyeztetik az erdők élővilágát:

Juhász Péter posztját itt nézheti meg:


 

#Belföld#juhász péter#környezetvédelem#fakivágás

Címlapról ajánljuk