belföld

Hadházy Ákos: Már végzettség nélkül is keres tanárokat egy iskola

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 6. 11:12

Az is jelentkezhet a hirdetésre, aki csak „jártas” az adott területen.

Akkora a tanárhiány, hogy már pedagógusvégzettség nélkül is keresnek tanárokat – erről Hadházy Ákos független képviselő számolt be a Facebookon.

Mint írta, egy Budapesttől 30 kilométerre levő általános iskolában hónapok óta keresnek matek, angol- és kémiatanárt. A kétségbeesett poszt szerzője valósággal könyörög, hogy valaki jelentkezzen végre, az sem baj, ha nincsen tanári diplomája, csak konyítson valamennyit ezekhez a tárgyakhoz. 

Hadházy nem akarta elhinni a bejegyzésről, hogy igazi, ezért a kollégáival inkognitóban felhívatta az iskolát. „Az igazgató nagyon készségesen vázolta a helyzetet, valóban lehet jelentkezni pedagógusvégzettség nélkül is, igaz, akkor fix státusz nincsen, de óraadó tanárnak is nagyon várják a jelentkezőket. Igaz, fizetni nem sokat tudnak, így messzebbről nem érdemes jelentkezni, mert az utazás költsége elviszi a hasznot – az igazgató szerint ezért távoztak legtöbben (ne felejtsük el, 30 km-re vagyunk a fővárostól!). A felvételről persze nem az igazgató dönt, hanem a tankerület” – tette hozzá és megjegyezte, hogy a még megmaradt tanárok védelmében nem írja le sem a település, sem az iskola nevét. 

A politikus úgy véli, ha nagyon gyorsan nem változik valami nagyot, akkor „ennek az országnak annyi”. 


Nyitókép: Maskot / Getty Images

#belföld#hadházy ákos#iskola#tanárhiány#pedagógushiány#végzettség#oktatás

Címlapról ajánljuk