Belföld

Rezsitámogatási programot jelentett be a fideszes Cser-Palkovics András

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 2. 14:10

A rászoruló székesfehérváriaknak. A város polgármestere szerint ez erkölcsi kötelesség. 

„Rezsitámogatási programot indítunk a szociálisan rászoruló fehérváriak számára” – jelentette be Facebook-oldalán Székesfehérvár fideszes polgármestere, Dr. Cser-Palkovics András.

Hozzátette: a támogatási program részleteinek kidolgozása folyamatban van, a program fedezetét szolgáló pénzügyi átcsoportosításokkal együtt. A támogatás igénybevételének pontos feltételeiről és az igényelhető összegekről várhatóan az augusztusi közgyűlésnek kell majd dönteni. 

Ami biztos:

  • A gázszámla és a villanyszámla összegéhez való hozzájárulást lehet majd igényelni, mindkettőt úgy, hogy az önkormányzat közvetlenül a szolgáltatónak fogja átutalni a megítélt összeget, tehát természetbeni juttatást kapnak majd a jogosultak.
  • A tűzifa beszerzéséhez is lehet majd egyszeri, nagyobb összegű támogatást igényelni, ezt egy összegben fogja átutalni a jogosult igénylőnek az önkormányzat.
  •  A jogosultak körét szociális alapon határozzák meg, elsősorban jövedelmi és családi helyzet alapján. Kiemelt cél, hogy az egyedül élő, alacsony jövedelműeket, illetve a gyermeke(ke)t egyedül nevelőket segítsék.
  • A támogatásokat csak és kizárólag azok vehetik igénybe, akik indokolható és méltányolható okokból nem tudnak a kormányzat által meghatározott átlagfogyasztási keretekbe beleférni, de anyagi helyzetük nem teszi lehetővé az átlag feletti fogyasztás kifizetését.

„Szokásom szerint őszinte leszek: adatok hiányában jelenleg nagyságrendileg sem tudjuk megmondani, hányan lesznek jogosultak ezt igényelni, tehát, hogy mennyibe fog kerülni a támogatási program az Önkormányzatnak, a néhány tízmillió forinttól a 300 millió forintos nagyságrendig minden elképzelhető, természetesen a legrosszabbra készülünk, de a legjobbat reméljük” – fogalmazott a fideszes politikus, aki hozzátette: az önkormányzatnak, a helyi közösségnek erkölcsi kötelessége a józan kereteken belül, gazdasági lehetőségeik szerint – legalább a legnehezebb, téli időszakban – segíteni a legelesettebb embertársainkon. 

Átrajzolhatja a lakásárakat az új rezsiszabályozás, hiszen a nagyméretű, korszerűtlen családi házak rezsije az egekbe szökhet, ami az árukra is hatással lesz – erről beszélt Balla Ákos ingatlanszakértő a Reggeliben:


Nyitókép: Szigetváry Zsolt / MTI

 

#Belföld#rezsi#rezsiemelés#rezsicsökkentés#székesfehérvár#cser-palkovics andrás

Címlapról ajánljuk