Belföld

Rezsi: meghosszabbította az MVM a mérőórák bediktálásának határidejét

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 2. 11:26

Kiderült az új határidő.

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. a 2022. augusztus 1-jei árváltozáshoz kapcsolódóan minden érintett ügyfelének lehetőséget biztosít a mérőállás bediktálására, ezért ennek határidejét augusztus 15-ig meghosszabbítja, írja a cég a keddi közleményben, amelyet a 444.hu vett észre. Az eredeti határidő augusztus 5-e, péntek volt.

Ha eddig még nem sikerült a mérőóraállás rögzítése, javasolják, hogy augusztus 15-éig tegyék meg az mvmnext.hu/Ugyfelszolgalat címen elérhető online ügyfélszolgálaton vagy telefonon keresztül. A mérőóraállás rögzítése munkaidőn kívül is, 0-24 órában lehetséges az online felületen, illetve telefonon keresztül történő automatikus diktálással.

„A rendkívüli diktálás nem kötelező, és a kedvezményes kereten belül fogyasztó ügyfeleiknek nem is érdemes mérőállást rögzíteni a rendkívüli időszakban” – teszik hozzá.

Amennyiben az ügyfél augusztus 15-éig nem küldi el az aktuális mérőóraállását, nem érheti hátrány, ebben az esetben becsült érték alapján számlamegosztás történik, és a 2022. július 31-ig elfogyasztott és a 2022. augusztus 1-jétől elfogyasztott energia mennyisége külön soron lesz feltüntetve a számlán.

Hétfőtől kell többet fizetni az átlagosnál több áramot és gázt használóknak, így sokan az átalánydíjas fogyasztók közül is rögzíteni akarták volna az aktuális mérőóra-állásukat, de csak keveseknek sikerült. Az RTL Híradó által megkérdezett szakértő arra számít, a rendszer bonyolultsága miatt a számlázás sem lesz zökkenőmentes:


Nyitókép: Róka László / MTVA / MTI

#Belföld#rezsicsökkentés#rezsi#mvm

Címlapról ajánljuk