Belföld

A XVI. kerület fideszes polgármestere szerint Budapest olyan hely lett, mint Ceausescu Romániája

rtl.hurtl.hu

2022. július 28. 21:29

Szerinte a kommunizmus alatt sem volt olyan diktatúra a fővárosban, mint Karácsony Gergely alatt.

A XVI. kerület fideszes polgármestere, Kovács Péter arról beszélt múlt héten az erdélyi Tusnádfürdőn, hogy Budapest olyan hely lett, mint Ceausescu Romániája, ahol a kisebbség diktatúrája érvényesült. Kovács Péter szerint a fővárosban a kommunizmus időszakában sem volt olyan diktatúra, mint most Karácsony Gergely alatt.

A Tusványoson megtartott beszélgetést a Kontra nevű kormányközeli portál főszerkesztő-helyettese moderálta, a portál a Facebookon hirdetésben terjeszti az elhangzottakat. Részt vett rajta Csepel szintén fideszes polgármestere, Borbély Lénárd is, aki arról beszélt, hogy Tarlós István történelmet írt Budapesten, a főpolgármestersége úgy kerül majd be a főváros történetébe, mint a nagy fejlesztések korszaka. Ezzel szemben szerinte Karácsony Gergely semmit nem tud felmutatni azon kívül, hogy lezárta a rakpartokat, és minden eszközzel próbálja ellehetetleníteni a fideszes vezetésű kerületeket.

Februárban a Fővárosi Közgyűlésben beszélt Kovács Péter a nap mint nap tapasztalható „karácsonyi lopakodó diktatúráról”.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

#Belföld#kovács péter#budapest#karácsony gergely#ceausescu#tusványos

Címlapról ajánljuk