Belföld

Rosszul lettek az utasok, szolgálaton kívüli rendőr nyittatta ki az ajtókat az órákig veszteglő vonaton Biatorbágynál

rtl.hurtl.hu

2022. július 27. 17:53

A München felé tartó Railjet utasainak volt részük nem várt kalandokban.

Többen rosszul lettek kedden a Keleti pályaudvarról Münchenbe közlekedő Railjeten, miután a vonat felsővezeték-szakadás miatt megállt – írja a Nyugat.hu. A portál egyik olvasója elmondta: hat óra késéssel ért haza Budapestről Sárvárra.

Az eset még Budapest után, Biatorbágy előtt történt. Az utasok nem kaptak tájékoztatást, csak fél óra múlva került elő egy kalauz, aki közölte, hogy két-három óra múlva érkezik egy dízelmozdony, ami visszavontatja a szerelvényt Kelenföldre. A vonaton nem volt áram, nem működött a klíma, az ablakokat nem lehetett kinyitni. Többen rosszul lettek, de hiába kérték, hogy nyissák ki az ajtókat.

Végül egy szolgálaton kívüli rendőrnő lépett közbe, elővette az igazolványát és felszólította a kalauzt, hogy nyissák ki az ajtókat, ez hozott némi enyhülést az utasoknak.

A vécét nem használhatták, a vonaton lévő büfé is bezárt.

Két órával később megérkezett a mozdony, de kiderült, hogy a szerelvény két tehervonat közé szorult. A dízelmozdony a tehervonatot és a személyvonatot egyszerre húzta vissza nagyon lassan Budaörsre, ahol másik sínpárra állították a vonatot, amelyen elindulhattak Győr felé.

A megpróbáltatások még nem értek véget, mert Bicskén az utasokat átszállították egy Intercity-szerelvényre. Csak jóval este kilenc óra után érkeztek Győrbe, ahol azért tudták elérni a szombathelyi vonatot, mert az egész vonalon hatalmas késéssel közlekedtek a vonatok.

Nyitókép (archív): MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

#Belföld#railjet#vonat#máv#közlekedés

Címlapról ajánljuk