Belföld

Pofozkodó és a rezsitől rettegő celebek, katás tüntetők és Szabó Zsófi vallomása – a hét videói

rtl.hurtl.hu

2022. július 23. 8:07

Az egész ország amiatt aggódik, hogy mennyi lesz a rezsije augusztustól, jönnek a méregdrága vármegyék és főispánok, kornyadozunk a kánikulától, a többség pedig még nyaralni sem megy. De legalább a nyári szerelemnek lehet örülni, már ha van.

 

Hétfőn folytatódtak az új katatörvény elleni tüntetések. A tiltakozó megmozdulást a futárok szervezték, akik teljesen leállították a forgalmat Budapest egyik legforgalmasabb csomópontján. 

Az rtl.hu stábja is forgatott a Margit hídon, ahol a tüntetők arról panaszkodtak, hogy a kormány teljesen ellehetetleníti az életüket.

Az is kiderült, hogy nem lesz pénze albérletre  annak a fiatal futárnak, aki hétfő este a katatörvényről kérdezte Palkovics Lászlót. A technológiai és ipari miniszter a törvény módosítása ellen tüntetőktől nem messze vacsorázott, ott vette észre egy momentumos tiltakozó. A politikus asztalánál ült mások mellett Mészáros Lőrinc vasúti építőipari cégének vezérigazgatója. 

Van, aki attól tart, hogy ha megjönnek az augusztusi csekkek, a mostani békés demonstrációkkal szemben el fog szabadulni a pokol az utcákon. A Fókusz stábjának olyan nagycsaládosok panaszkodtak, akik számításaik szerint nem fogják anyagilag bírni a rezsiemelést. Az rtl.hu rezsikalkulátorával ön is könnyen kiszámolhatja, mennyi lesz augusztustól a gáz- és a villanyszámlája.

Az új lakossági energiaáraktól nemcsak a nagycsaládosok tartanak, hanem magyar hírességek is: Bíró Ica a rezsin, Molnár Anikó az élelmiszereken próbál spórolni, nyaralni egyikük sem megy.

Közben a kormány a vármegyék és főispánok felélesztésén fáradozik, aminek 100 milliós, de inkább milliárdos adminisztratív költsége is lehet, ennek járt utána az RTL Híradó.

A nemrégiben zuhanórepülést bemutató forintnak ezen a héten sem sikerült megerősödnie, ám a Fókusz stábja kiderítette, hogy van, aki jól jár a magyar pénz gyengülésével. Ők a focisták: a legjobban fizetett játékos 800 ezer eurós havi fizetése már több mint 27 millió forintot ér.

A magyarok kétharmadát azonban rosszul érinti az elszabadult árfolyam. A Publicus Intézet felméréséből kiderült, hogy a többség emiatt nem megy idén nyaralni.

Idehaza közben a kánikulától is napról napra jobban kornyadozunk. A meteorológusok egyelőre nem látják a végét a Magyarországot is elérő hőhullámnak.

A forróság nyomában járó szárazságot a környezet is megsínyli. Extrém vízhiány alakult ki a Bükkben, ahol patakok száradtak ki, még a lillafüredi vízesést is mesterségesen kell táplálni.

Persze az élet azért nem csak megszorításokból és klímaváltozásból áll. Hevesi Kriszta a nyári szerelmekről beszélt a Reggeliben, a szexuálpszichológus tanácsaira nagyon sokan kíváncsiak voltak.

MC Hawer is a szerelmet keresi, és azt is elárulta a Fókusznak, hogy mit vár leendő partnerétől: „Nem baj, ha már egy kicsit szottyadt, a szíve legyen tiszta, és ne legyen büdös a szája”.  

Vannak aztán, akiket már nemcsak a saját, de a gyerekük szerelmi élete is élénken foglalkoztatja. A Fókuszban Rubint Réka, a Polgár házaspár és Kabát Peti mesélt gyerekeik randizási szokásairól. Polgár Tünde azt is elárulta, hogyan égette be a fiát, és miért nem ért egyet a saját férjével, aki szerint egy fiatal jobban teszi, ha virágról virágra száll.


Szabó Zsófit is kérdeztük többek között erről a témáról is, de mint kiderült, ő inkább törli a romantikus emlékeit. Szó esett a vélhetően legelszántabb rajongójáról is, nem éppen pozitív értelemben. 


Vannak rossz élményei a Mestercukrász győztesének is, Roxi ugyanis 17 évig élt együtt egy nárcisztikus férfival. Élete legsötétebb időszakáról őszintén beszélt a Fókusznak.


Azt még nem tudjuk, hogy vajon a szerelem elől menekült-e a napokig a Börzsönyben kószáló kenguru, csak az biztos, hogy hosszú üldözés után sikerült elfogni a kis erszényest, akiért a gazdája már jelentkezett is.


Míg a kenguru a börzsönyi autósoknak, addig Alee a rajongóinak okozott meglepetést. Az X-Faktor győztesének egy bűvész is segített, hogy varázslatos ajándékkal kápráztassa el az egyik legkedvesebb rajongóját.


És vannak olyan celebek is, akik saját magukat ajándékozták meg a nagy forróságban. Ilyen például Fluor Tomi, aki egyedül járja a világot és minden buliban benne van: ha kell, akkor egy idegen tüntetéshez is csatlakozik, vagy simán belecsöppen egy lánybúcsúba.

Még egy kis dili a végére: több celeb is eleget tett a Fókusz #tortillachallenge kihívásának, és kamerák előtt kevertek le egy hatalmasat párjuknak, méghozzá egy jókora tortillával. Az biztos, hogy szem nem maradt szárazon. 

#Belföld#a hét videói#szabó zsófi#kata#rezsi#tüntetés#járai máté#mc hawer#bíró ica#molnár anikó#kenguru#fluor tomi#kánikula#vízhiány

Címlapról ajánljuk