Belföld

Karácsony Gergely szerint felesleges pénzkidobás a kormány augusztus 20-i tűzijátéka

rtl.hurtl.hu

2022. július 21. 13:32

Ha rajta múlna, nem lenne tűzijáték, de nincs beleszólása a kormány milliárdos tervébe.

„Már több polgármestertársam jelentette be, hogy mégsem rendeznek tűzijátékot az általuk vezetett településen, az így spórolt összeget inkább az emberek megsegítésére fordítják. Én Budapest főpolgármestereként ugyanezt nem tudom megtenni, nincs beleszólásom, hogy a kormány mit tervez és mennyiből a fővárosban. Ha rajtam múlna nem lenne tűzijáték, a milliárdokból pedig érdemi segítséget kaphatnának, akik az elszabadult árak mellett most már magasabb rezsit is kénytelenek fizetni” – írja Karácsony Gergely friss Facebook-posztjában. 

A főpolgármester annak apropóján posztolt, hogy kiderültek a rezsitámogatás korlátozásainak részletei.

…világos, hogy komoly terhekkel kell szembenéznie a magyar családoknak. Ebben a gazdasági helyzetben felesleges pénzkidobás egy akkora tűzijáték, amilyet a kormány tervez augusztus 20-ra. Habár fontosnak tartom, hogy méltóképpen megünnepeljük az államalapítás évfordulóját, tehetnénk mindezt az észszerűség határain belül

– írja Karácsony.


Mint arról beszámoltunk, csütörtök délelőtt Németh Szilárd rezsibiztos jelentette be, és azóta a Magyar Közlönyben is megjelentek a rezsicsökkentés részleges eltörlésének részletszabályai. 

„A városvezetés mindent megtesz, hogy megsegítsük azokat, akik bajba kerültek a megszorító intézkedések miatt. Kértem a kollégákat, hogy dolgozzák ki, milyen eszközökkel tudunk segíteni a rezsicsökkentés elvonása miatt bajba jutott lakosoknak” – írja a főpolgármester.

Nyitókép: Kovács Attila / MTI

#Belföld#karácsony gergely#tűzijáték#augusztus 20

Címlapról ajánljuk