Belföld

Visszaállítaná a maszkviselést a WHO európai vezetője

rtl.hurtl.hu

2022. július 20. 7:37

Egyre több az új eset, most kellene szigorítani, hogy ősszel ne terhelődjön túl a rendszer, állítja Hans Kluge.

Az európai nemzeteknek fel kell gyorsítaniuk a vakcinák beadását és vissza kell állítaniuk a maszkviselést, hogy elkerüljék a szigorúbb intézkedéseket az év későbbi részében – nyilatkozta kedden a Reutersnek Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója. 

Kluge szerint az országoknak már most lépéseket kell tenniük, hogy elkerüljék az egészségügyi rendszerek túlterhelését ősszel és télen, mivel a koronavírus omicron változata továbbra is gyorsan terjed.

A múlt héten csaknem hárommillió új koronavírusos esetet jelentettek Európából, ami az összes új eset csaknem felét teszi ki világszerte. A kórházi kezelések száma ugyanebben az időszakban megduplázódott, és hetente csaknem 3 ezer ember hal meg a betegségben, tette hozzá Kluge.

Az esetek száma növekszik ... Egy olyan társadalomban, amely szinte ugyanúgy működik, mint korábban

– mondta, hangsúlyozva, olyan „világjárvány-stabilizátorokra” van szükség, mint például a második emlékeztető oltás a várhatóan ősszel megjelenő, változatspecifikus vakcinák előtt, valamint a maszkviselés és a jobb szellőztetés ösztönzése.

Az Európai Unió új ajánlást adott ki a védőoltásokra vonatkozóan. Dr. Galgóczi Ágnes, az Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője elővigyázatosságra hívta fel a nézők figyelmét a Reggeliben:


Nyitókép: Getty Images

#Belföld#koronavírus#omicron#maszk#maszkviselés#who

Címlapról ajánljuk