Belföld

Késő estig vonultak a tüntetők Budapesten, a Parlament előtt volt a végállomás

rtl.hurtl.hu

2022. július 17. 6:48

A demonstrációt a Márki-Zay Péter vezette mozgalom hirdette meg, a tüntetés után még majdnem éjfélig vándorolt a tömeg a városban.

A katatörvény szigorítása, valamint a rezsicsökkentés részleges eltörlése miatt tüntettek szombaton Budapesten, a tömeg a fél hatkor kezdődő, Márki-Zay Péter által meghirdetett demonstráció után nagyjából fél 12-ig több helyszínen is megbénította a forgalmat. 

A végállomás a Kossuth tér volt, ahol a demonstrálók az este többi részéhez hasonlóan Fidesz-ellenes jelszavakat skandáltak. 

A délután és az este folyamán a tüntetők blokkolták vagy akadályozták a forgalmat a Margit hídon, a Nyugati téren, az Oktogonnál, a Blaha Lujza téren valamint Astoriánál is. Az autósokkal jelentősebb konfliktus csak elvétve alakult ki.

A rendőrség tájékoztatása alapján senki ellen sem intézkedtek. 

Márki-Zay: Ez volt Orbán őszödi beszéde

Az eredeti tüntetést szervezők az esemény Facebook-oldalán azt írták, hogy a kisadózó vállalkozások tételes adóját fizetők (katások), a tanárok, a rendőrök, az egészségügyi dolgozók, a nyugdíjasok és mindazok érdekeit képviselik, akiket szerintük az Orbán-rendszer „nyomorba dönt”

A demonstráción Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke azt mondta, hogy ez a hét a megszorításokkal Orbán Viktor kormányfő őszödi beszéde volt. 

Száz nap alatt a Fidesz minden kampányígéretéről bebizonyította, hogy hazugság volt 

– jelentette ki.

A nagyobbik kormánypárt azzal vádolta az ellenzéket, hogy az meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést, végül azonban éppen a Fidesz tett így – vélekedett Márki-Zay Péter.

Az eseményről szóló beszámolónkat itt olvashatja

Nyitókép: Márki-Zay Péter Facebook-oldala

 

#Belföld#tüntetés#rezsicsökkentés#kata-tüntetés#budapest#demonstráció

Címlapról ajánljuk