Belföld

Az infláció miatt az emberek kétharmada nem megy nyaralni

rtl.hurtl.hu

2022. július 17. 7:55

A felmérés elkészítésekor még nem lehetett tudni a kata szigorításáról és a rezsicsökkentés csökkentéséről sem.

A Publicus Népszavának készített felméréséből kiderül, hogy a megkérdezettek csaknem kétharmada nem megy nyaralni a nyáron. A közvéleménykutatást június 30. és július 7. között készítették el, ami azt jelenti, hogy az emberek már a forint elszállása, a rezsidrágítás- és a kata-szigorítás előtt is azt gondolták, hogy idén a gazdasági körülmények nem teszik lehetővé, hogy elutazzanak pihenni.

A felmérésből kiderül, hogy a megkérdezettek mintegy negyedének átírta az infláció az élőzetes nyári terveit. Az ellenzéki oldalon a megkérdezettek harmada, a kormánypártiaknak pedig majdnem 10 százaléka mondta azt, hogy meg kellett változtatniuk a nyári terveiket. 

Összességében az emberek 58 százaléka döntött úgy, hogy idén nem megy nyáron sehova, ötödük pedig lerövidítette a nyaralás időtartamát.

A válaszadók a nyaralás alkalmával leginkább az étkezésen és a szálláson spórolnának, 8 százalékuk szerint az alkoholos italok fogyasztásának elhagyásával lehet a legtöbb pénzt megspórolni. Érdekes párhuzam, hogy 46 százalékuk szerint, ha eljutnak valahova nyaralni, akkor már nem fognak semmin spórolni.

Azok, akik eljutnak idén nyaralni, inkább belföldön fognak pihenni, tíz nyaralóból négy utazik majd külföldre.

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Belföld#kata#infláció#nyaralás#rezsi#publicus#felmérés

Címlapról ajánljuk