Belföld

Hídfoglaló pikniket szervez a Magyar Kétfarkú Kutya Párt

rtl.hurtl.hu

2022. július 14. 13:58

„Különösen nagyra tárt karokkal várják” mások mellett a futárokat, a balett-táncosokat, és az újságírókat.

„Hídfoglaló túlórázást” és pikniket hirdetett a Facebookon csütörtökön délután fél hatra az Erzsébet hídra a Magyar Kétfarkú Kutya Párt.

Dolgozzunk együtt, gyertek helyszín biztosításával kapcsolatos szabálysértést közösen elkövetni!

– áll az esemény leírásában. „Különösen nagyra tárt karokkal várják” mások mellett a futárokat, a balett-táncosokat, a kőfaragókat, az újságírókat, a víz- gáz- villanyszerelőket, a zenészeket, a művészeket, valamint a sajtkészítőket. 

A párt két társelnökét, Kovács Gergelyt és Döme Zsuzsannát Kovács Gergelyt és Döme Zsuzsannát szerda éjjel az Erzsébet hídról vitték el a rendőrök, a katatüntetés utáni vonulás legvégén. Mint arról az rtl.hu is beszámolt szerdán a Momentum szervezésében tüntetést tartottak a Kossuth téren, ami után a tömeg előbb a Nyugati térre vonult, majd az Oktogonra és végül a várba, a Karmelita kolostor közelébe.  

Az előállítás körülményeiről a rendőrség azt írta, hogy „néhányan a rendőrök többszöri felszólítása ellenére újra visszamentek az úttestre. Egy férfit és egy nőt a szabálysértés tovább folytatása miatt állítottak elő”.

A rendőrség tájékoztatása szerint Kovács Gergelynél kábítószergyanús anyagot találtak, amelyből „a férfi saját elmondása szerint fogyasztott is”.

Előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki (…), majd kutatást tartottak lakásán, ahol további kábítószergyanús anyagot találtak.

– írták. A két politikust nem vették őrizetbe, csak előállították őket.

Nyitókép: Mohai Balázs/MTI

#Belföld#tüntetés#kata#magyar kétfarkú kutya párt#kovács gergely

Címlapról ajánljuk