Belföld

Házkutatást tartottak Kovács Gergelynél, a kutyapárt elnökénél

rtl.hurtl.hu

2022. július 14. 10:45

A politikust a katatörvény elleni tüntetés után állították elő, kábítószergyanús anyagot találtak nála, ezért a rendőrök a lakását is átvizsgálták. Kovács Gergelyt azóta elengedték.

Ismét szabadlábon 

– ezzel a kommenttel jelent meg egy poszt csütörtök reggel 9 óra után a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) közösségi oldalán, azaz feltehetően a rendőrség elengedte a párt két társelnökét. 


A politikusokat, Kovács Gergelyt és Döme Zsuzsannát szerda éjjel az Erzsébet hídról vitték el a rendőrök, a katatüntetés utáni vonulás legvégén. Mint arról az rtl.hu is beszámolt szerdán a Momentum szervezésében tüntetést tartottak a Kossuth téren, ami után a tömeg előbb a Nyugati térre vonult, majd az Oktogonra és végül a várba, a Karmelita kolostor közelébe.  

A hvg.hu kérdésére az előállítás körülményeiről a rendőrség azt írta, hogy „néhányan a rendőrök többszöri felszólítása ellenére újra visszamentek az úttestre. Egy férfit és egy nőt a szabálysértés tovább folytatása miatt állítottak elő”. 

A rendőrség tájékoztatása szerint Kovács Gergelynél kábítószergyanús anyagot találtak, amelyből „a férfi saját elmondása szerint fogyasztott is”. 

Előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki (…), majd kutatást tartottak lakásán, ahol további kábítószergyanús anyagot találtak. 

– írták. A két politikust nem vették őrizetbe, csak előállították őket.

Nyitókép: Mohai Balázs/MTI

#Belföld#magyar kétfarkú kutya párt#kovács gergely#kábítószer#rendőrség

Címlapról ajánljuk