Belföld

A vakbéllel műtött Hoppál Péter szerint mindenki számára kiváló az egészségügyi ellátás, és neki is várnia kellett

rtl.hurtl.hu

2022. július 6. 13:32

A fideszes politikus nem győzte hangsúlyozni, hogy nem kapott különleges bánásmódot.

Itt is megerősítem, hogy a magyar egészségügyi ellátás MINDENKINEK kiváló, aki külföldön kipróbálta már ezt, mindenki itthon kezelteti magát, nem véletlen

– írta Facebook oldalán Hoppál Péter kulturális államtitkár. Mint korábban megírtuk, a fideszes politikust hétfőn mentő vitte el a Parlamentből, vakbélműtétet kellett rajta végrehajtani.

Hoppál Péter a bejegyzésben nem győzte hangsúlyozni, hogy nem részesült különleges elbánásban: az Országgyűlés Hivatalának orvosi szobájában vizsgálták, amit nemcsak a képviselőknek, hanem a bő ezer munkatársnak is fenntartanak. Először hétfőn dél körül járt ott „gyengeség, vízverés, görcsök” miatt, majd délután öt óra tájban, akkor már mentőt hívtak.

Külön kiemelte, hogy a mentőre várnia kellett, és az Országos Mentőszolgálat kocsiján vitték, sziréna nélkül, majd a területileg illetékes állami kórházba szállították, ahol várakoznia kellett.

Késő este-éjjel lezajlottak a vizsgálatok, amik között szintén várakoztunk, ezek közben derült ki, hogy egyrészt enyhe tüdőgyulladásom van (légkondi okozta!), másrészt a hasi panaszok oka vakbélgyulladás, amit műteni kell

– írta Hoppál Péter, hozzátéve, hogy a műtőre is várnia kellett, hajnalban került rá sor és fél 4 körül tolták ki a sikeres altatásos műtét után. Mint írta, már el is engedhetnék, de a tüdőgyulladás miatt még egy-két napot maradnia kell. A történteket kényszerpihenőként éli meg „a kemény munka, a túlhajtott tempó következményeként”.

A bejegyzéshez Hoppál Péter egy olyan fényképet osztott meg, amelyen a Demokrata hetilapnak az egy héttel ezelőtti száma van a kórházi ágyán, aminek a címlapján éppen ő szerepel.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#hoppál péter#kórház#betegség#vakbél#egészségügy

Címlapról ajánljuk