Belföld

Zűrös hétvégék jönnek a 4-es és 6-os villamosok vonalán

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. június 29. 14:51

Karbantartják a síneket a Blaha Lujza térnél, ezért a Boráros tér és a Nyugati pályaudvar között csak pótlóbusszal lehet majd utazni.

Két júliusi hétvégén is forgalomváltozások lesznek a nagykörúti villamosok közlekdésében, jelentette be kedden a Budapesti Közlekedési Központ. Az ideiglenes forgalmirend-változás oka, hogy karbantartják a villamosvágányokat a Nagykörúton a Blaha Lujza tér térségében.

A villamosok közlekedése az alábbiak szerint változik:

július elsején, pénteken 17:30-tól július 4-én, hétfőn hajnalig, illetve július 9-én és 10-én, szombaton és vasárnap a villamosok

  • 4-es és 6-os jelzéssel a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között járnak,
  • 4-6-os közös jelzéssel a Széll Kálmán tér és az Oktogon között járnak.

A Boráros tér és a Nyugati pályaudvar között a 4-6-os pótlóbusszal lehet utazni, melyre a Mester utca – Ferenc körút megállónál, valamint a Nyugati pályaudvarnál lehet átszállni. Éjszakánként a 6-os villamos teljes vonalán pótlóbusz jár majd.

Zűrös hétvégék jönnek jöna 4-es 6-es villamosok vonalán
Forrás: BKK

A pótlóbusz a Nyugati pályaudvarnál a 923-as éjszakai busz megállójából indul, a Boráros téren pedig szintén a 923-as éjszakai busz megállójában, vagy a Soroksári úton, a 2-es villamos vágánya melletti peronon lehet a járatra felszállni.

A pótlóbuszok a Nagykörúton, ahol lehet, a villamosvágányon közlekednek és a villamosmegállókban állnak meg, kivétel ez alól a Corvin-negyed, a Blaha Lujza tér és az Oktogon megállók, ahol mindkét irányban a közút mellett kijelölt autóbusz-megállóhelyeken lehet felszállni.

További részletek a BKK honlapján.

Nyitókép: Máthé Zoltán / MTI

#Belföld#budapest#tömegközlekedés#bkk#villamos#nagykörút

Címlapról ajánljuk