Belföld

IX. kerülti médiaháború: a kirúgott főszerkesztő szerint igazából Baranyi Krisztinát támadják a „legyetek mindannyian Gyurcsányok”-mottó jegyében

rtl.hurtl.hu

2022. június 28. 12:22

Szerinte a médiához való hozzáállásban Kövér László és a DK részben ugyanazok.

„Ami a médiához való hozzáállást illeti, részben ugyanazok” – ezt mondta Vágvölgyi B. András, akit állítása szerint 1991 környékén még Kövér László dorgált meg a Magyar Narancs egyik címlapja miatt, most pedig DK-s szavazatokkal távolították el a IX. kerületi újság éléről.

Arról beszélt: igazából a DK a független Baranyi Krisztina polgármestert támadja a „legyetek mindannyian Gyurcsányok”-mottó jegyében.

A Válasz Onlinenak adott interjúban arról beszélt: „Az április 3-i katasztrofális ellenzéki vereség után bebizonyosodott, hogy Heller Ágnes víziója a pártok összefogásáról nem tud megvalósulni, merthogy a Jobbik szavazóinak kétharmada »értékalapon« választott: a Mi Hazánkhoz, illetve a ma már szélsőjobboldali Fideszhez mentek inkább. Erre van tehát ez a válasz, hogy akkor »legyetek mindannyian Gyurcsányok«. Hogy csak egy legény maradjon a gáton”.

Saját ügye szerinte munkaügyi per tárgya, és már be is adta a keresetet. Azt mondta, neki „kifizető pozíciót” ajánlottak volna fel, de ilyet nem akart vállalni. El tudná képzelni, hogy elfogadna egy tartalomfejlesztési vezetői posztot, „amennyiben ez arra vonatkozna, hogy az egész ferencvárosi médiát podcastokkal, minden isten csudájával meg tudjuk újítani. De csak úgy vállalnám, ha maradnék a magazin főszerkesztője.”

Erről volt még szó:

  • A 9 Magazinnál dolgozó kollégáinak szolidaritásáról azt mondta: ritka az ilyen manapság.
  • A főispánok visszavezetését „libernyákbosszantásnak” titulálta.
  • Szerinte társadalmilag, szociokulturálisan most rosszabb időszakot élünk, mint amilyen a ’80-as évek volt.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt / MTI

#Belföld#vágvölgyi b. andrás#baranyi krisztina#ferencváros#média#dk#ellenzék

Címlapról ajánljuk