Belföld

Kunetz Zsombor szerint a mentőautókra is vonatkozik a Mol ötvenliteres korlátozása

rtl.hurtl.hu

2022. június 27. 20:17

Az egészségügyi szakértő által közzétett levél szerint ez kockázatosan kevés a napi 300-800 kilométert közlekedő mentőgépjárműveknek.

A mentőautókra is vonatkozik az ötvenliteres korlátozás, amit a Mol benzinkútjain vezettek be a hatósági áras tankoláskor – ez derül ki abból a levélből, amit Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő osztott meg Facebook-oldalán.

A levélben, amelynek végén az Országos Mentőszolgálat emblémája szerepel, arra kérik az olajtársaságot, hogy mentesítsék járműveiket a mennyiségi korlátozások alól, mert az ötvenliteres mennyiség kockázatosan kevés a 100 kilométerenként 15 litert fogyasztó, naponta 300-800 kilométert közlekedő mentőgépjárműveknek.

Kunetz szerint egy átlagos mentőautó tankja 75 literes, tankolásra pedig általában műszak végén, váltáskor kerül sor, így viszont újabb tankolás válhat szükségessé, ami időveszteséget jelent, addig a mentőegységet nem riaszthatják. Szerinte a szükségesnél többszöri tankolásra kényszerítés a mentés veszélyeztetését jelenti, miközben sok helyen a húszperces ebédszünet kiadása is komoly logisztikai problémát jelent.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

#Belföld#mentők#mentőautó#kunetz zsombor#hatósági ár#benzinár#mol#tankolás

Címlapról ajánljuk